Новото служебно правителство положи клетва пред президента

Политика

Точно в 9:23 часа новото служебно правителство положи клетва пред президента на официална церемония на “Дондуков” 2. Тя се проведе в Гербова зала и започна с националния химн на страната. Имената на министрите станаха ясни по-рано днес, след като тази сутрин в „Държавен вестник” бе публикуван Указ на държавния глава и списък на персоналния състав на кабинета.

 

Президент служебно правителство
БГНЕС

 

“Можем да погледнем с удоволетворение към месеците, с които носехте отговорност за управлението на страната. Проведохте честни избори, намалявайки драстично купения и корпоративния вот. За пръв път имахме избори с масов машинен вот”, обърне се с благодарности Радев към назначените от него министри.

“Правителството разкри тежкото наследство, олигархичния модел на управление, разрухата в социалните проблеми, пресече множество корупционни схеми и се противопостави на модела на завладяната държава”, допълни той. “Благодаря ви, че на практика доказахте идеята ми, че е възможно единодействие. С дейността си вие върнахте доверието в институцията”, подчерта държавният глава.

 

министри служебно правителство
БТА

 

Президентът отчете, че по време на мандата на е бил постигнат “рекорден икономически ръст, рекорден ръст на приходите и исторически ниска безработица”.

Кирил Петков и Асен Василев няма да бъдат отново министри. Очаква се те да влязат в бъдещ политически проект, с който да участват в следващите парламентарни избори. Премиер на служебното правителство ще бъде отново Стефан Янев.

Очаквайте още подробности.

https://dariknews.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password