Работна група ще търси начин да се плати на пътните фирми

Други

От понеделник започва да действа работна група между представители на пътните фирми и на няколко ведомства – министерството на регионалното развитие, на финансите, на правосъдието и др., която ще търси начин да разреши проблема с дълговете към фирмите. По техни оценки фактурирани, но неразплатени строителни дейности от държавата в момента са за 222 млн. лв. това се разбра на среща по проблемите на бранша при премиера Стефан Янев.

Служебното правителство не е спирало да мисли по този казус, увери строителния министър Виолета Комитова. Отново напомни, че в бюджета за тази година са били заложени няколко милиона за плащане на строителни дейности, а са възложени такива за 1.5 млрд. лв. Напомни и че от парламента бе поискано разрешение да бъдат платени непредвидените в бюджета дейности, но то не бе дадено.

С финансовия министър Валери Белчев обявиха, че за догодина ще се заложат толкова пари за пътно строителство и поддръжка колкото могат да бъдат платени, за да не се надяват фирмите до края на годината, че с правителствени постановления ще им бъде платено от преизпълнението на бюджета.

Dnevnik.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password