Ивет Лалова: Готвят се големи неща, искам хубав край на кариерата си

Спорт

Легендата на леката атлетика Ивет Лалова повдигна пред Gong.bg завесата около бъдещето си в спорта. Мнозина очакваха тя да сложи край на кариерата си след Токио 2020, но очевидно ще продължаваме да се радваме на изявите й на пистата. Лалова говори по време на 4-ото издание на турнира “Открий шампиона в теб”, организиран от “Ивет Лалова Спринт Академи” и ММС. Надпреварата се проведе на Националния стадион “Васил Левски” в София с участието на над 300 деца.

“Олимпиадата в Токио за мен беше пета, рекордна за Бългрия и затова много специална. Никога не съм предполагала, че ще стигна до тук. Ако олимпийските игри се бяха провели по план, година по-рано, със сигурност щях да съм в по-добра форма. Защото нямаше как да не ми се отрази тежката контузия, която получих през май.

Заминахме за Токио притеснени, без да знаем какво да очакваме, но нямаше големи изненади. А реално в олимпийското село имаше купон, както винаги, с танци и песни по улиците. Естествено, и ежедневни тестове, което обаче ни правеше по-спокойни. Имам много хубави спомени.

Последната година и половина промени живота на всички, принудени сме да се съобразяваме с много неща. За щастие в момента имаме право да се състезаваме.

В личен план се надявам да продължа да се състезавам. Затова и не обявих отказване след Олимпиадата. Искам хубав и весел край с добро бягане. Не мога да си представя живота без тренировки, без бягане.

Имам големи планове, готвят се големи неща и дано станат реалност”, заяви Лалова.

Цялото интервю с Ивет Лалова – гледайте във видеото

Gong.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password