1 627 049 души са се преброили, като са попълнили електронна карта

Други

До момента 1 627 049 души са се преброили, като са попълнили електронната карта. Те живеят в 713 678 домакинства, съобщиха от Националния статистически институт.

По 37,5 на сто от населението на градовете Пловдив и Варна са се преброили онлайн към момента, показват данните към 11.00 часа на 20 септември. За сравнение в Софияпреброените по електронен път вече са 40,8 на сто.

 

iStock/Getty Images

 

В отделните райони на трите най-големи града електронното преброяване не върви с еднаква скорост. В София най-висок е делът на преброените спрямо населението в район “Изгрев” (51,9 на сто), а най-нисък – в районите “Студентски” и “Кремиковци” (по 19,6 на сто). Класацията във Варна се води от район “Приморски” (42,2 на сто), а в Пловдив – от район “Южен” (36,2 на сто).

За страната класацията по относителен дял на преброените по области спрямо населението в областта продължава да се води от София (столица), на второ място е Варненска област(29,5 на сто). Третото място с равен резултат си делят областите Габрово и Русе, в които до този момент електронно са се преброили точно по една четвърт от населението.

 

iStock/Getty Images

 

Преброител в столичния квартал “Борово” си направи специален имейл с инициалите си и “преброяване”, за да събира кодовете на електронно преброилите се. Адресът е разлепен в преброителния участък и на него хората могат да изпращат точния си адрес и уникалните кодове, които са получили.

 

dariknews.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password