Как да сме сигурни, че човекът, който звъни на вратата, е преброител

Други

От НСИ обясниха как да разпознаем, хората, които са се заели с преброяването по домовете и да сме спокойни, че на вратата ни не е злонамерен човек.

Ето по какво се отличават преброителите:

👉 Преброителят задължително трябва да се представи и покаже своята служебна карта, на която има негова снимка, трите имена и идентификационен номер, даден от НСИ.

👉 Преброителят трябва да ви уведоми ясно за целта на преброяването и да ви представи преброителна карта, на гърба на която има писмо от председателя на НСИ, в което са описани целите на преброяването.

👉 Ако изпитвате съмнение относно легитимността на преброителя,  можете да позвъните на *2021, където да продиктувате имената и служебния номер на преброителя. Операторите ще извършат проверка и ще потвърдят дали преброителят във вашия участък се казва така.

👉 Всеки преброител има синя маска, на която е изписано „Преброяване 2021“.

 

НСИ

 

Всички преброители са преминали предварителна проверка за чисто съдебно минало, навършили са 18 години и имат минимум средно образование. Вече започнаха обхода на разпределените им участъци в цялата страна. Преброителите ще преброяват само хората, които не са се преброили вече електронно или не желаят да го направят онлайн сами.

https://dariknews.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password