Съставиха 69 акта в Благоевград при вечерни проверки за спазване на мерките

Covid
Близо 70 акта са съставени в Благоевград при съвместни проверки на Областната дирекция на МВР /ОДМВР/ в Благоевград и екипи на Регионалната здравна инспекция, Националната агенция за приходите, Агенция “Митници” и Изпълнителна агенция “Главна инспекция по труда” във връзка с изпълнението и спазването на Заповед на министъра на здравеопазването за въвеждане на временни противоепидемични мерки.

Проверките са извършени вечерта в събота срещу неделя в три обекта, съобщиха от ОДМВР-Благоевград. Оттам посочват, че са съставени 69 акта за установено административно нарушение, по-голямата част от които по Закона за здравето. Девет акта са съставени и по Закона за българските лични документи и два по Закона за МВР.

От полицията в Благоевград съобщават, че по време на проверките е поискан документ за самоличност на гражданин във видимо нетрезво състояние, който е проявил неуважение към длъжностно лице и не е изпълнил полицейско разпореждане. За кратко мъжът е задържан и са му съставени акт по Закона за МВР и акт по Закона за здравето, след което е освободен.

 БТА

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password