Държавата и пътните фирми обявиха сближаване на позициите

Горещо

Протестите спират, докато вървят преговорите

Има сближаване на позициите между държавата в лицето на Министерството на регионалното развитие и протестиращите пътни фирми, това обявиха служебният министър Виолета Комитова и председателят на управителният съвет на Българска браншова камара “Пътища” Стефан Чайков.

Двамата изразиха надежда, че до два дни ще има и финално компромисно решение на проблема с неразплатените средства за ремонти и пътно поддържане. Чайков посочи, че най-важното е, че диалогът между бранша и администрацията е възстановен, и отказа да разкрие повече подробности.

“Когато имаме споразумение на 100%, ще бъдете уведомени. Във фаза на диалог сме най-накрая. Искаме да стигнем до решение на спокойствие, без участието на медиите”, допълни той. Докато вървят преговорите, протестите спират.

Първата конкретна стъпка е започването на плащането на нефактурираните сертификати за зимното поддържане миналата година, се разбра още днес.

До разговорите днес се стигна въпреки заканите на министър Комитова, че оттук нататък ще преговаря само със собствениците на фирмите, а не с посредници.

dnevnik.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password