Пътни строители на нов протест, струпват тежка техника в центъра на София

Горещо
Пътни строители отново излизат на национален протест. Демонстрацията ще се проведе за пети пореден път. Тази сутрин недоволните с камиони и снегорини се събраха около Двореца „Врана”. По-късно те се отправиха към жълтите павета, предаде NOVA.

Фирмите протестират заради неизплатени, по думите им, средства за ремонти и зимно почистване в размер на 900 милиона лева. От бранша излизат с искане и за оставката на регионалния министър Виолета Комитова.

Недоволните обявиха, че слагат край на дебатите с ресорното ведомство и искат спешна среща с премиера Стефан Янев. В противен случай, започват ежедневни блокади в София и са готови и на по-крайни действия.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) излезе в понеделник и с официална позиция. “Убедени сме, че по-добре е пътният бранш да стои встрани от политическите интриги, защото пътищата са на всички български граждани, те нямат партиен цвят. В момента никой не се нуждае от нагнетяване на политическо напрежение, а финансовите претенции на бранша трябва да бъдат отправени към следващото Народно събрание, което може абсолютно легитимно да реши проблемите”, информираха още от ресорното министерство.
 

Пътният бранш отново на протест
БГНЕС

 

 

протест пътен бранш
БГНЕС

 

 NOVA

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password