Чеферин към Михайлов: Любовта ви и опитът ще ви помогнат да развивате футбола

Спорт

Президентът на УЕФА заявява в писмо до Михайлов, че “УЕФА е изцяло на ваше разположение за всякакъв вид помощ и подкрепа”

Президентът на УЕФА Александър Чеферин поздрави Борислав Михайлов за преизбирането му начело на Българския футболен съюз. Словенецът пожела успех на бившия вратар в петия му мандат на поста.

“Със сигурност неподправената ви любов към футбола и управленският ви опит както в националната асоциация, така и на терена отново ще ви помогнат да популяризирате и развивате футбола в България – и то не само в контекста на елитния футбол, но и на ниво масов футбол, детско-юношеско развитие, женски футбол и нови инфраструктурни проекти, които допълнително да подпомогнат достъпа до играта и растежа на броя участници в процеса”, гласи обръщението.

Словенецът добавя в писмото до Михайлов, че “УЕФА е изцяло на ваше разположение за всякакъв вид помощ и подкрепа, които биха ви били нужни, докато вървите към ново и вълнуващо бъдеще за Българския футболен съюз и футбола в България”.

Във вторник (12 октомври) Михайлов беше обявен за победител в извънредния конгрес, свикан с подписите на повече от една трета от клубовете. Президентът на БФС запази поста си, като получи 241 гласа. Основният му съперник Димитър Бербатов събра 230 и след конгреса заяви, че ще обжалва, тъй като според него и екипа му е трябвало да има балотаж.

“В продължение на два дни след изборната победа на Борислав Михайлов в БФС бяха получени поздравителни писма от огромен брой европейски федерации и институции”, пишат от БФС в сайта си.

 

dnevnik.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password