ГЕРБ за скандала с “Демократична България”: ЦИК е на Радев

Горещо

Партия ГЕРБ излезе с официално изявление, в което опровергава напълно слуховете, че има нещо общо с решението на Централната избирателна комисия да откаже регистрация на листата на “Демократична България” в Стара Загора за предстоящите парламентарни избори на 14 ноември.

Ето какво написаха в тази връзка от партия ГЕРБ:

Във връзка със спекулативни твърдения на Христо Иванов от “Да, България”, от ГЕРБ заявяваме:

Всякакви опити от страна на “Да, България” да се вмени каквато и да било вина на ГЕРБ за решението на ЦИК да откаже регистрация на листата на “Да, България” в Стара Загора, са несъстоятелни. ГЕРБ няма мнозинство в ЦИК. Напомняме, че този състав на ЦИК беше назначен от президента Румен Радев и в него доминират партиите на протеста, а ГЕРБ е в абсолютно малцинство.

Политическа Партия ГЕРБ

14 minutes ago

Във връзка със спекулативни твърдения на Христо Иванов от “Да, България”, от ГЕРБ заявяваме:

❗️Всякакви опити от страна на “Да, България” да се вмени каквато и да било вина на ГЕРБ за решението на ЦИК да откаже регистрация на листата на “Да, България” в Стара Загора, са несъстоятелни. ГЕРБ няма мнозинство в ЦИК. Напомняме, че този състав на ЦИК беше назначен от президента Румен Радев и в него доминират партиите на протеста, а ГЕРБ е в абсолютно малцинство.
❗️В заключение заявяваме, че ГЕРБ никога не би си позволила да саботира регистрацита на коалиция, в която участва сестринска партия от семейството на ЕНП.

pik.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password