Москва нареди на пенсионерите да се самоизолират за четири месеца

Covid

Московските власти наредиха на възрастните хора да не излизат от къщи през следващите четири месеца заради резкия скок на смъртните случаи и инфекциите в руската столица. Московчани над 60-годишна възраст трябва да останат по домовете си до 25 февруари 2022 г.

Кметът на Москва обяви, че фирмите трябва да прехвърлят поне една трета от служителите си към работа от вкъщи, съобщи Ройтерс. Мерките влизат в сила от 25 октомври.

По-рано беше съобщено, че правителството възнамерява да обяви дните от 30 октомври до 7 ноември за неработни в цяла Русия, за да ограничи движението на хора и контактите между тях. Вицепремиерът Татяна Голикова предложи на правителството неваксинираните и неработещи пенсионери да се самоизолират.

Във вторник отчете 1015 смъртни случая, свързани с коронавирус, най-високият брой за един ден от началото на пандемията. 33 740 нови инфекции за регистрирани през последните 24 часа. По данни на агенция ТАСС в болници в момента се намират 255 хил. души, а общо 1.22 млн. са под медицинско наблюдение заради COVID-19. Под 20 хил. болнични легла са все още свободни.

Прессекретарят на руския президент Путин Дмитрий Песков заяви, че не всичко е направено, за да се ускори ваксинационната кампания. 30% от руснаците са ваксинирани с някоя от четирите руски ваксини, разрешени за употреба в страната.

dnevnik.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password