Джошуа си търси нов треньор в САЩ за реванша с Усик

Спорт

Антъни Джошуа обмисля смяна на треньора си преди реванша за световните титли в тежка категория срещу Александър Усик. Британецът загуби поясите на IBF, WBA и WBO, а след мача имаше призиви да се раздели с дългогодишния си треньор Роб Маккракън, с когото работи още от годините в аматьорския бокс.

Джошуа се срещна вече с четирима треньори в САЩ – Върджил Хънтър, Еди Рейносо, Рони Шийлдс и Робърт Гарсия. Той посети залите им и е провел тренировки с тях, за да види с кого си пасва. Шийлдс заяви, че бившият шампион му е казал, че иска промяна.

“Той чувства, че планът му за мача с Усик не бил правилен и иска промяна. Свързаха се с мен и ме питаха дали имам интерес да работя с Ей Джей, той искаше да дойде в Тексас, да види дали нещата между нас ще тръгнат. Казах, че няма проблем, нека видим дали ще има връзка между нас”, заяви Шийлдс.

През годините той е работил с Майк Тайсън и Ивендър Холифийлд, а в момента е треньор на няколко световни шампиони в по-леките категории, начело с носителя на титлата на WBC в средна категория Джермал Чарло. В социалните мрежи Чарло публикува видео от една от тренировките с Джошуа.

Останалите трима треньори, с които Джошуа се е срещал, имат зали в Калифорния. Еди Рейносо е треньор на суперзвездата Канело Алварес, който държи три от четирите титли в супер средна категория, а отскоро работи и с Анди Руис, който победи Джошуа през 2019. Върджил Хънтър и Робърт Гарсия също са работили с много световни шампиони.

Шийлдс заяви, че Джошуа иска да бъде по-агресивен на ринга и заради това си търси треньор в САЩ.

“Той ми каза: “Европейският бокс е различен от бокса в САЩ”. Той осъзнава, че трябва да дойде в САЩ, за да получи нещо различно. Каза ми още: “Хората не мислят, че съм куче. Трябва да бъде куче в следващия мач.” Това бяха неговите думи. Каза ми, че трябва да му покажа как да бъде най-доброто куче, на което мога да го науча”, допълни Шийлдс.

По неговите думи Джошуа му е казал, че от сегашния си екип иска да запази само един от помощник-треньорите си – Анхел Ернандес, който се присъедини към тима му след загубата от Руис през 2019.

Dnevnik.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password