Октомврийското слънце ще ни радва и в четвъртък

Общество

Минималните температури ще бъдат между 2 и 7 градуса. Времето ще бъде предимно слънчево, до обяд на места в низините все още видимостта ще е намалена, но бързо ще се подобри. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 17 и 22 градуса. Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури на въздуха ще са 17-20 градуса. Температурата на морската вода е 15-17 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 18 градуса, на 2000 метра – около 9 градуса.

И в петък ще се задържи предимно слънчево и сравнително топло. С южния вятър температурите ще продължат да се повишават и дневните в много райони ще надхвърлят 20 градуса. Минималните температури ще са предимно между 5 и 10 градуса, в котловините 1-2 градуса над нулата. В нощните часове и рано сутринта условия за мъгли ще има на места в Югоизточна България, а от северозапад ще се появи разкъсана висока и средна облачност.

В събота облачността ще се увеличи и главно в Северна България ще има валежи от дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще бъде до умерен и с него дневните температури, главно в Северна България ще започнат да се понижават – максималните там ще са между 12 и 17 градуса, в Южна и по Черноморието – все още по-високи – около 20 градуса.

https://dariknews.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password