Оставаме без лекари заради Стойчо Кацаров – медици спират да работят, нямали зелен сертификат

Други

Все оставаме без лекари от 25 години и все не оставаме. Даже изнасяме за бедните на лекари западни страни, които също остават без лекари.

И ако досега някак, макар и трудно системата успяваше да намери необходимите й квалифицирани лекари, то след управлението на Стойчо Кацаров в здравното министерство, това ще престане да бъде така.

Заради въведения от него зелен сертификат, тази сутрин пред десетки болници и поликлиники в страната, се извиха огромни опашки от медици, чакащи да бъдат тествани от техните колеги от нощната смяна, за да могат да ги сменят и да започнат работа. Други пък са си пуснали неплатен отпуск, а техни колеги обмислят и радикални стъпки – да напуснат болниците и да престанат да бъдат лекари.

“Понеже нямам зелен сертификат, от утре прекратявам приема на пациенти, за да не наруша законите на демократична Бългрия“. Това написа във Фейсбук късно в сряда вечерта един от най-известните и обичани от пациентите лекари в Североизточна България – д-р Хасан Ефраимов.

“Моля за извинение от пациентите. Нека да се обърнат към колегите, на които им е разрешено да работят“, посъветва той многобройните си пациенти в социалната мрежа.

“Понеже нямам зелен сертификат, от утре прекратявам приема на пациенти, за да не наруша законите на демократична Бългрия.

Моля за извинение от пациентите. Нека да се обърнат към колегите, на които им е разрешено да работят. Аз, в кабинета си, който съм го сътворил с двете си ръце, вече нямам това право и ще потърся нов начин за препитание.

Благодаря на всички, които ми се довериха през тези 20 години. Нека да сме живи и здрави и до по-добри времена. Аз вярвам, че някой ден пак ще сме заедно“, написа д-р Ефраимов.

pik.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password