Путин се обяви против задължителна ваксинация, а за убеждаване на хората

Горещо
Руският президент Владимир Путин се обяви против задължителната ваксинация срещу COVID-19. Вместо това той призова хората да бъдат убеждавани, че е по-добре да се ваксинират, отколкото да преболедуват инфекцията, причинявана от новия коронавирус, предаде ТАСС.

“Всички наложени решения се заобикалят доста лесно. Известна е фразата, че над законите мислят стотици и хиляди хора, а над това как да бъдат заобиколени мислят милиони. И те, като правило, печелят” каза Путин.
“Затова ми се струва, че не трябва да задължаваме, а да убеждаваме, да убеждаваме и да доказваме, че ваксинацията е по-добра от боледуването”, заяви той.

Путин каза това в ден, когато Русия регистрира поредния в последно време рекорд за най-много заразени и починали за едно денонощие. Властите обясняват рязкото влошаване на епидемичната обстановка с малкия брой ваксинирани в страната.

Напълно ваксинирано срещу COVID-19 е под една трета от населението на Русия – много по-нисък дял в сравнение с повечето държави от Европейския съюз.

 БТА

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password