След акция в Пловдив: Разкриха измами за над 30 млн. лв.

Крими

При съвместна акция на ДАНС и “Икономическа полиция” в Пловдив бяха разкрити измами за над 30 млн. лв., научи NOVA.

Две от основните транспортни  фирми в региона на Пловдив и Асеновград – “Хеброс бус” и “Автотранс 2000” ЕООД, от 2016 до 2021 година са изплащани допълнителни субсидии от държавния и общинския бюджет, тъй като декларирали загуби от намаления пътникопоток, спад на продажбата на билети, както и декларирали повече изминати километри от действителните.

В схемата има замесени общински служители, показало разследването. Фирмите изпълняват функциите на вътрешноградски транспорт. От Окръжната прокуратура в града вече са повдигнали обвинение на управителите на двете дружества.

По информация на NOVA, обвинение за длъжностно престъпление е повдигнато на Александър Бебев – началник на организацията на движението в транспорта в Асеновгард.

Определена му е парична гаранция от 5000 лв. Другият обвинен – Борислав Кръстев, който е бил директор на общинско предприятие ОКТ-Пловдив от 2016 до 2019 г., също е с парична гаранция от 5 хил. лв.

20 хиляди лв. гаранция е определена за Пламен Вълков – директор общинско предприятие ОКТ-Пловдив от 2019 досега. Веселин Дошков – представител на дружество “Хеброс Бус”, е обвинен  за присвоена сума от малко над 21 млн. лв. за извършени транспортни услуги в Пловдив.

Гаранцията му е 20 хиляди лв. Иван Чолаков – представител на “Автотранс 2000” ООД, е обвинен за прсвоена сума от почти 11, 5 млн. лв. за извършени транспортни услуги в Пловдив, както и присвоени над 45 хил. лв. за извършени транспортни услуги в Асвеновград. Определена му е гаранция от 20 хил. лв.

Според доказателствата до момента, замесените общински служители от Пловдив и Асеновград не изпълнили служебните си задължения да упражняват контрол и проверка на представените от превозвачите документи и по този начин не установили, че предоставените данни не отговарят на истината. Извършени се обиски и претърсвания на множество адреси в града.

https://dariknews.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password