Златни бижута за над 2 милиона лева откриха видински митничари

Крими

Рекордните 40 килограма златни изделия са задържали митнически служители при проверка на лек автомобил на ГКПП Дунав мост Видин – Калафат.

 

злато
АП София

 

Колата е проверена в следобедните часове на 20 октомври. Водачът и пътник-български граждани, заявили, че пътуват от България за Германия и превозват само личен багаж.

 

злато
АП София

 

Установено било че има двоен под на купето с оформени тайници. Отварянето им се извършвало със специален електрически механизъм през запалката на автомобила. В двата тайника са били открити 64 пакета и кутии с бижутерийни изделия от жълт метал, с общо тегло 41,600 кг.

 

злато
АП София

 

Според първоначална експертна справка артикулите са златни бижута от 14 карата, с обща стойност по цени на едро над 2,2 милиона лева.

По случая е образувано досъдебно производство за опит за пренасяне през границата на страната, без знанието и разрешението на митниците, стоки за търговски цели в големи размери.

 

злато
АП София

 

В качеството на обвиняеми за извършеното престъпно деяние са привлечени пътуващите в автомобила. Предстои Окръжна прокуратура – Видин да внесе в съда искане за налагане на мерките им за неотклонение „задържане под стража“.
https://dariknews.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password