Полиция и данъчни влязоха на проверка в “Автомагистрали”

Горещо

Главна дирекция “Национална полиция” и Националната агенция за приходите провеждат акция в държавното дружество “Автомагистрали” ЕАД, съобщава БНР. По данни на обществената медия в момента се изземват документи и се проверяват компютърни конфигурации. Тепърва предстои да бъдат викани служители на разпит, ако това е необходимо.

Вчера от МВР заснеха с дрон и строежите по автомагистрала “Хемус”. Това беше направено с цел да се проследи в детайли цялостното движение на отпуснатите, преведените и усвоените до момента средства, тъй като с идването на власт на служебното правителство се разбра, че кабинетът на Бойко Борисов е плащал авансово за много от строителните дейности, повечето от които дори не са започнали.

Преди дни вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че има данни за “престъпления, които миришат на асфалт”. Той каза още, че “един български пътен строител”, без да посочи кой, е превеждал милиони в Обединените арабски емирства.

Малко по-късно представители на “Автомагистрали” уточниха, че се проверяват инхаус поръчките за магистрала “Хемус”. На място се разпитват служители, които са сключвали договорите, като се очаква 7-8 души да дадат показания. Изземват се и документи. Проверките са насочени спрямо предишното ръководство на дружеството.

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password