Делта Гард с мълниеносен отговор към президента Румен Радев

Горещо

Следобяд, на официалния сайт на охранителната фирма, излезе публикация с мълниеносен характер и директни въпроси, отправени към президента на Република България – Румен Радев в отговор на негово изказване в медиите. Той поздрави МВР за процедурата по отнемане на лиценза на Делта Гард, които нарече “дерибеи” и “частни милиции”. 

Припомняме, че на 27.10.2021г. Бе публикувано съобщение на сайта на МВР, информиращо, че е започнала процедура по отнемане на лиценза на охранителна фирма Делта Гард.

На следващия ден Димитър Спасов, съдружник в цитираната фирма, се съгласи да даде интервю за нашата медия, в което припомни, че Делта Гард  е най-проверяваната фирма в бранша и към момента не е имало констатирано нарушение и че те са фирмата без нито 1 спечелена обществена поръчка. Сподели и, че служителите и клиентите на охранителното дружество са подложени на натиск, а също, че сегашните действия са продължение на институционалния тормоз, който се прилага върху тях от почти година и, за който беше подаден сигнал към изпълнителния директор на НАП, министъра на МВР и дори до Радев.

Публикуваме изявлението на Делта Гард без редакторска намеса:

Делта Гард към Президента на Република България

Във връзка с изказване на Президента на Република България Румен Радев на 29.10.2021 г., отправяйки „поздравления към МВР за процедурата по отнемане на лиценза на Делта Гард“ и допълвайки срамни непотвърдени квалификации, че „времето на дерибеите свърши“, бихме искали да зададем на лицето Румен Радев следните въпроси:

 1. От къде е получил достоверна информация, че Делта Гард е със статут „частна милиция“ и че дерибейства?
 2. Запознат ли е със Закона за частна охранителна дейност, че лиценз се отнема само при нарушение на определни условия, а не когато някой предизборно пожелае?
 3. Наясно ли е с факта, че въпреки  6 /шест/ месечния натиск и обсада от служители на МВР и ГДНП, не е открита нито една държавна скандална обществена поръчка, чрез която да се издържа „частна милиция“ и че Делта Гард се издържа само от договорни отношения с частни фирми и физически лица?
 4. Запознат ли е със сигналите до назначените от него ръководители на институции за упражняван институционален натиск върху Делта Гард, адресирани същевременно и до него?
 5. Ако се докаже, че това са внушения от заинтересовани лица, би ли поел отговорност и би ли се извинил на хилядите служители, клиенти и партньори на тази фирма?

Очакваме отговори на зададените въпроси!

От Ръководството на Делта Гард ООД

Документи оригинали:

 1. Въпрос към президента на Република България
 2. Входиран сигнал 

Очаквайте подробности само в Bunt.bg

1 Коментар

 • Соня Отговори

  октомври 29, 2021 от 20:58

  Дано скоро престъпниците Рашков, Спецов, Радев, Петков си получат заслуженото пред българския съд!

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password