ИЗВЪНРЕДНО: Димитър Спасов пред ГДБОП: Рашков работи по поръчка, а правосъдният министър Демерджиев получава 100 000лв!

Горещо

 

Димитър Спасов за Иван Демерджиев: “Ако той е достоен да оглавява тази институция, чакам го на полиграф”

 

Днес, на излизане от разпит в ГДБОП, собственикът на охранителна фирма Делта Гард – Димитър Спасов, направи шокиращи разкрития относно министъра на вътрешните работи – Бойко Рашков, правосъдния министър – Иван Демерджиев и президента Румен Радев.

 

“Да се използва държавата за постигане на някакви лични цели, е брутално. Нито сме се обличали като полицаи, нито сме били протестиращи”, заяви още охранителният шеф.

Правосъдният министър го познавам като адвокат на рейдъри, които се опитаха да обсебят фотоволтаичен парк, собственост на китайски инвеститор. Разговарял съм с него в присъствието на много хора. След това изпрати негови емисари, които да ми предлагат пари, за да напусна фотоволтаичния парк. Делта Гард никога не предава своите клиенти. Затова си мисля, че той е реално човекът, който заблуждава Бойко Рашков, а той съответно – Румен Радев в твърденията си срещу нас. Бойко Рашков работи по поръчка”, отбеляза Димитър Спасов.

“Ще излезе така, че той стои зад рейдърската атака срещу фотоволтаичния парк. Откъдето получава 100 хил. лева. Ето това е правосъдният министър!”допълни Димитър Спасов.

По въпроса за изтеклата информация и обвинения, свързани с Младен Маринов и твърденията, че са били в един автомобил, Спасов бе лаконичен:

“Няма как да помня през 2005 г. кого съм качвал в колата си. Младен Маринов не го познавам. Призовавам утре правосъдния министър да се подложим на полиграф и да се разбере дали казва истината или не”, заяви Спасов на влизане за разпит в ГДБОП.

Димитър Спасов бе категоричен, че е подложен месеци наред на институционален натиск и е тръгнала процедура по отнемане на лиценза на фирмата по едно скалъпено обвинение за самоуправство.

“Нека прочетат закона за частната охранителна дейност. Заровете се и вие, журналистите, в лобито, което издигна Демерджиев на този пост. Ако той е достоен да оглавява тази институция, чакам го на полиграф. Не дойде ли, нещата са ясни“, заяви шефът на Делта Гард.

“Всички, които са замесени в репресиите срещу нас, ги чакат много тежки дни. В съдебната зала. Ние сме се утвърдили на пазара от 17 години, създали сме име. И някой да дойде по поръчка  да ни унищожава… В крайна сметка ще има комисии, които ще разгледат действията на тези хора срещу нас.

 

Аз не се притеснявам да говоря.

 

Иван Демерджиев, криейки се зад Рашков, зад държавата, ни атакува нас – заради свои лични интереси”, заяви Димитър Спасов.

Освен това – какъв е този запис между мен и Младен Маринов? Очаквам предизборно тази седмица да ме изкарат за виновен за атентата в Сарафово! Очаквам го!”, заяви още Димитър Спасов.

На излизане от ГДБОП, в края на интервюто пред журналистите, Спасов заяви, че  съдружникът му Марин Русев също ще отговори на въпросите.

ВИДЕО от ПИК

Очаквайте подробности!

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password