НАП отговори на ДЕЛТА ГАРД и потвърди, че има данъчна репресия

Горещо

За последните 12 години охранителното дружество е под постоянен обстрел от проверки и ревизии – това става ясно от отговора на НАП. Също така се вижда, че от 2009г насам на охранителната фирма са назначени 6 ревизии, 1 от които е текуща и 16 проверки. Последната ревизия е продължила близо 9 месеца, възпрепятствайки работата на охранителната фирма, а по изложенатa информация от НАП се разбира, че Делта Гард са били под постоянни проверки и по времето на Борисов.

От дружеството питат “Това не е ли данъчен тормоз?”

Припомняме, че през октомври тази година, Антон Великов – управител на охранителна фирма Делта Гард, подаде сигнал до Румен Спецов, с копие до Бойко Рашков и Румен Радев, относно прилаган институционален тормоз и блокиране на работата на дружеството, чрез назначаване на проверка след проверка. В сигнала бе описан и опитът за натиск и заплахи срещу клиенти на фирмата от страна на проверяващи от МВР.

Тук можете да прочетете пълния текст на сигнала срещу институционалния тормоз, прилаган върху Делта Гард.

Днес, в редакцията ни постъпи и копие от отговора на НАП към г-н Великов и повереното му дружество.

В отговора си НАП посочва, че са в законовото си право да правят проверки, когато сметнат за нужно. Също така посочват, че се назначават и проверки поради постъпили сигнали от външни за институцията лица, но не са посочени кои са лицата и сигналите, по които е образувана съответната проверка или ревизия.

В писмото, което можете да прочетете по-долу, не е посочена никаква конкретика, която да дава отговор на подадения сигнал от управителя на охранителната фирма или да предоставя каквато и да била допълнителна информация. По-скоро е писмо, информиращо какви са функциите на НАП и потвърждаващо твърденията на Делта Гард, че са една от най-проверяваните фирми в България. 

Успяхме да се свържем по телефона с Антон Великов, който макар и в болничен, отдели време да коментира отговора на НАП:

 

“Ще бъда кратък и ще предложа да се извади статистика на проверките от институциите на всички охранителни фирми. Сигурен съм, че ще сме на 1-во място по назначени ревизии и проверки. Аз зададох своите въпроси към господата Спецов, Рашков, Радев, Янев, Стоилов и главния прокурор Гешев. Конкретни отговори от НАП не получих, а само потвърждение за прилаган тормоз върху Делта Гард. Изводите направете вие – използват ли се държавни органи за лични цели и натиск? Дали сме приближени до някое правителство, при положение, че от 12 години сме под постоянни проверки и не сме спечелили 1 държавна поръчка? Това не е ли данъчен тормоз? Приятен ден!”

 

 

Обикновено НАП назначава данъчни ревизии на всеки 4 или 5 години, докато при охранителната фирма ревизиите са на всеки 2 години, вече 12 години. Твърденията, че са били галеници на правителството на Борисов се опровергават с потвърждението на НАП за извършените многобройни и продължаващи проверки от 2009г. до днешна дата.

Припомняме въпросите на Антон Великов, посочени в сигнала:

С такава острота ли се проверяват другите охранителни фирми, където изтекоха стотици милиони левове на българския данъкоплатец през обществени поръчки?

Каква е крайната ви цел и кой има интерес да бъдем притискани?

Нормално ли е държавните институции да бъдат подвеждани от жълти новини, клеветнически твърдения и хейтъри и да се усеща тенденцията в техните проверки без доказателства, уповавайки се единствено на махленски клюки?”

 

Никъде в писмото на НАП не се намира конкретен отговор на зададените въпроси.

Очаквайте подробности!

Bunt.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password