След трагедията на АМ „Струма“: Проверяват състоянието на пътя в участъка

Други

Поднасям съболезнования на близките на загиналите. Потресаващо е. В такава тежка ситуация най-важно е да се организират линейките и заедно с полицаите да окажат първа помощ. Това вече е направено, още повече, че е било в малко ранните часове на деня. Това заяви регионалният министър Виолета Комитова пред NOVA по отношение на тежкия инцидент на АМ “Струма”, където при катастрофа на автобус с македонска регистрация загинаха 45 души.

“Познавам пътя, минавала съм оттам. Не мога да си спомня сигнализацията – дали има пътни знаци за повишен риск от ПТП, но след като направим проверка, ще информираме за състоянието на пътя”, посочи тя.

Разследващите работят по две версии – човешка грешка или внезапна техническа неизправност, стана ясно от думите на заместник главния прокурор Борислав Сарафов. Той уточни, че това е непозната по мащаби човешка трагедия у нас.

Вътрешният министър Бойко Рашков посочи, че телата са скупчени и овъглени, което ще затрудни идентификацията. Автобусът се е връщал от екскурзия от Истанбул.

https://dariknews.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password