След пожара в старчески дом в Рояк: Коя е основната версия за инцидента

Горещо
Все още се изяснява окончателната версия за пожара в старческия дом в село Рояк. При инцидента загинаха девет души.

До момента бяха извършени редица огледи на мястото на трагедията, предава NOVA. По първоначални данни огънят е започнал от покривната конструкция на сградата и е засегнал третия етаж. Основната версия, по която работят разследващите, е техническа неизправност на електрическата инсталация.

Предполага се, че именно това е причинило пожара. Аутопсиите на загиналите показват, че смъртта им е настъпила вследствие на вдишания токсичен дим. Вече повече от денонощие оцелелите от пожара са настанени в общинския спортен комплекс в село Аспарухово.

По думите на управителя на дома на новото място се полагат необходимите грижи за възрастните хора. Оцелелите на този етап са в добро здравословно състояние. „Организирахме екип от 12 социални работници, които посетиха общинския комплекс, в който те бяха настанени.

Бяха изготвени индивидуални оценки за всеки от тях. Социалните работници разговаряха поотделно с всеки от възрастните хора, така че да определят какъв статус имат те и да се прецени къде, какви възможности има да бъдат настанени”, каза  Димитричка Кънева от Регионалната дирекция „Социално подпомагане”-Варна.

„Девет от лицата могат да бъдат настанени в дом за стари хора във Варна, петима могат да бъдат настанени в Дома за лица с физически увреждания в Бяла. Разговаряхме с кмета на Дългопол. Той увери, че хората могат да останат в общинския хотел, докато се намери алтернатива за останалите хора”, добави тя.

 nova.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password