Протестърският министър на Румен Радев – Иван Демерджиев, в атака срещу Иван Гешев, увърта за обвиненията на боса на “Делта гард” и масонството

Горещо

Протестърският министър на Румен Радев – Иван Демерджиев, който пое правосъдното министерство след като Янаки Стоилов стана конституционен съдия, въпреки пловдивското си образование на юрист и нито един ден трудов стаж като магистрат, се вживява в ролата си на съдник на главния прокурор Иван Гешев, чиято оставка ще иска от ВСС.

Демерджиев още не се е отзовал на поканата на шефа на “Делта Гард” Димитър Спасов да седне на полиграф, за да докаже истинността на обвиненията си, че Спасов е в тесни контакти с бившия вътрешен министър Младен Маринов.

Само масонската ложа ли свързва Демерджиев с още по-скандалния и разследван за търговия с влияние съветник на Румен Радев – Пламен Узунов, и с истинския кадровик с днешна дата откъм президентството Николай Копринков?

“Освен дневния ред за днес, има и материали, които достигнаха до мен. Материалите са свързани с прекратяването на три досъдебни производства срещу Иван Тотев, бивш кмет на Пловдив. Четирима прокурори едновременно решават да прекратят две досъдебни производства”, обясни Демерджиев.

Той обясни, че на 20 април, още едно дело срещу Иван Тотев, е прекратено.

“Да, г-н Гешев представя тази статия в своя защита“, обясни още министърът за някаква статия, която той бил предоставил пред ВСС.

“Те започват от 2016, 2018, 2020 г., приключват по едно и също време”, изтъкна той.

“Там, в рамките на това, такова средство няма. Очаквам отговори, включително и от г-н Гешев. Следователят, който ми водеше делото, ми писа, че елегантно е преместен”, каза той.

И отказа за отговори на въприсите на Ива Николова как точно е станал министър. “Нямам никакви масонски обвързаности”, объркано обясни той. Тя го попита и дали има обвързаности с президентския съветник Пламен Узунов, на който въпрос той отново не отговори.

Ако се интересувахте повече, доста по-рано, аз имам много обществени позиции, отговори той на въпрос на Ива Николова как е станал министър на правосъдието, без да има и ден стаж като магистрат и защо като адвокат, иска оставката на главния прокурор.

pik.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password