Пулев: Ще покажа, че боксьорите са по-прецизни и по-добри от ММА бойците

Спорт

Кубрат Пулев е уверен в победата си срещу Франк Мир в специалната гала Triad Combat в Арлингтън, Тексас, в която боксьори ще премерят сили със състезатели от смесените бойни изкуства. Българинът ще е в главния мач на вечерта, а негов съперник е бивш двукратен шампион на UFC в тежка категория.

В галата боксьорите и ММА бойците ще бъдат разделени на отбори, а мачовете ще се проведат на триъгълен ринг и със специални правила. Двубоят на Пулев ще започне около 6.00 ч. в неделя българско време. Организатор на галата е компанията “Трилър”, а освен мачовете ще има и изпълнение на “Металика”.

“Ще е малко по-различно с триъгълния ринг, но това все пак е ринг. Мир е добър боец, уважавам го, но мисля, че боксът е бокс. Аз съм добре подготвен и мога да го бия много здраво. Очаквам много болка. Боксьорите сме по-прецизни от ММА бойците. За нас този нов спорт не е толкова удобен, заради това е интересно, но мисля, че боксьорите са по-добри и боксът е най-добрият спорт”, каза Пулев на пресконференцията преди галата.

Мир също заяви, че е подготвен добре. Той е тренирал специално за триъгълния ринг.

“Всеки иска да се тества, да излезе срещу силен опонент. Животът ми опира до това – да излезеш, да потърсиш най-големия лъв, най-силния хищник, да го победиш и да го сложиш на стената си. Разбрахме, че триъгълният ринг е 26 фута (7.9 метра), с тиксо направихме подобен ринг в залата и работихме така. От гледна точка на това, че е триъгълен, мисля, че пасва на агресията. Няма много място за бягане, правиш една или две крачки и стигаш въжетата”, каза Мир.

 

Той допълни още, че ще направи всичко възможно мачът да не е боксов: “Пулев е боксьор от световна класа, искам възможно най-малко време да се бия с него от дистанция, искам да го доближа и да използвам техники от ММА. Неговите мускули ще усетят какво е да се бориш с някого и едновременно с това да удряш.”

Капитани на двата отбора са бившият световен шампион по бокс в тежка категория Шанън Бригс и бившият шампион в UFC Рампейдж Джаксън. Обръщайки се директно към Мир, Бригс заяви: “Трябва да си малко луд да излезеш срещу Пулев. Защото с правия му удар и лявото му кроше ще те събуждаме в неделя. Ще покажем, че боксьорите са по-добри. Всички ММА бойци ще имате запазени стаи в болниците в неделя.”

Мениджърът Ивайло Гоцев заяви, че е получил много оферти от боксьори за мач с Пулев. Един от вероятните съперници за евентуален двубой през 2022 е британецът Джо Джойс, който има 13 победи (12 с нокаут).

“Пулев гледа към интересни мачове през 2022 г. Получаваме много оферти. Джо Джойс ни потърси. Ще изберем битките си, въпросът опира до това как иска да влезе в ринга и още колко иска да продължи. Представители на Джойс се свързаха с нас, говорихме, но когато станат сериозни, знаят на кого да се обадят. Искам да се чуя лично с промотъра му Франк Уорън”, каза Гоцев пред “Скай спортс”.

ВИДЕО

 

Dnevnik.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password