Демерджиев за скандалните чатове: Не знам какви са тези чатове

Общество

Министърът на правосъдието Иван Демерджиев коментира за агенция ПИК скандалните чатове, които медията публикува първа. 

Интересното е, че самият Демерджиев не си знае телефонния номер, но твърди, че това са манипулации.

Дали новите “шкафчета на Борисов” не са чатовете на Демерджиев? Същият заяви и в интервюто си по БТВ при Цветанка Ризова, че е имал смс комуникация и със следователя по досъдебното производство срещу бившия кмет на Пловдив – Иван Тотев. Явно, министърът на правосъдието има навика да комуникира чрез смс-и.

Припомняме, че скандалните чатове лице, което се представя за Иван Демерджиев, обяснява, че ще изпълни поет ангажимент, за който е взел пари, като разкрива, че това ще се случи, след като друг човек с инициали Б.Р. (възможно е да става дума за Бойко Рашков) вземе лиценза на охранителна фирма “Делта Гард”.

Ето какво каза за скандалните чатове правосъденият министър:

Г-н Демерджиев, автентични ли са чатовете, които агенция ПИК показа и за които се предполага, че са писани от Вашия номер?

  • Няма такива чатове. Това мога да кажа. Не знам на кой мозък му е родило подобно нещо, но няма такива чатове.

Номерът, който стои зад чатовете, е Вашият, нали?

  • Не знам дали това е моят номер и не знам кой какво е правил, но категорично няма такива чатове. Това може да се провери много лесно. Не искам да коментирам повече подобни глупости. Това са някакви манипулации, в които обаче аз не участвам.

Тоест не сте коментирали изобщо темата за “Делта Гард”?

  • Категорично, да. Нямам нищо против да говорим и да давам интервюта, но има ред. Заповядайте в Министерството, запишете, това го казвам в аванс, за да сте наясно с темата. Повече не мисля, че е необходимо да се коментира.

Ние се обаждаме, тъй като търсим Вашата гледна точка за чатовете?

  • Мнението ми е такова, че няма такива чатове. Ако някой ги е правил, ги е фалшифицирал. Нека се установи това. Убеден съм че няма как да се случи.

Агенция ПИК изпраща сигнал заедно с флаш паметта в прокуратурата, за да се провери тяхната автентичност.

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password