ЗА КОЖАТА НА ЕДИН МИНИСТЪР. С колко напазаруваха Цветанка Ризова и БТВ, че замълчаха за Бях точен с парите

Избор на редактора

„Националните“ телевизии безскрупулно обслужват Радев и протежетата му. Това става все по-видимо.

Вчера следобед ПИК публикува скандални разговори, за които се твърди, че са на служебния правосъден министър Иван Демерджиев. В чата по вайбър той се обяснява с неизвестен мъж, че е поел ангажимент „пред знаеш кой“ да вземе главата на охранителна фирма „Делта гард“.

Мъжът отвръща „Бях точен с парите“. И дава анонс, че очаква да се изпълнят и останалите поети от министъра ангажименти.

В чата се говори и за деянията на „Белия – Б.Р.“, а Демерджиев признава откровено, че се бори „да запази поста си“.

Разкритието на ПИК предизвика огромен отзвук, стотици хиляди прочитания, социалните мрежи гръмнаха. Само няколко часа по-късно Демерджиев се появи в живо интервю в предаването на Цветанка Ризова по БТВ. Водещата обаче…не посмя да го попита за чатовете. Не посмя да му зададе простичкия и напълно логичен въпрос: „Вие, г-н министър, водили ли сте такива разговори или всичко е манипулация?“

Цветанка Ризова е всичко друго, не и журналист. От месеци нейното предаване е агиттабло на Радев, служебния кабинет и харвардските популисти.

Представете си какво би се случило, ако такъв чат се появеше за Борисов или негов министър? Трите „национални“ телевизии щяха да почват и свършват емисиите си с това, кръгът „Капитал“ и присъдружните му сайтове щяха да късат ризи, докато накрая главата на министъра не паднеше.

Радев и едноличният му режим обаче са си подсигурили пълен медиен комфорт, абсолютна недосегаемост на малкия екран. Въпросът е каква е цената цветанките да си глътнат граматиката и дали работата е в парите, а не в корпоративна договорка със собствениците на най-високо ниво.

Впрочем вие знаете ли РЕАЛНО кой е собственикът на БТВ и Нова? Някакви чужденци, някакви българи, Спас Русев, за когото се говори, че координира и двата нюзрума и спуска опорките? А може би ръка над медиите вече са сложили и управляващи политици…

pik.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password