Изписаха двама души от пострадалите при катастрофата на АМ „Струма“

Общество
Започна поетапното изписване от “Пирогов” на седемте души, които успяха да се спасят от горящия северномакедонски автобус на АМ „Струма“Състоянието им е стабилно.

Днес изписаха двама души, чието състояние е било най-леко.  От “Пирогов”, където те бяха настанени, съобщиха, че д-р Анастасия Викторова от Клиниката по изгаряне и пластична хирургия е предала пациентите на медицински екипи от Република Северна Македония. Те ще бъдат транспортирани с линейки до болница в Скопие.

За пострадалите се полагаха необходимите медицински грижи от деня на постъпването им в “Пирогов”. Седмият пациент, който е претърпял операция в Клиниката по ортопедия и травматология, а по-късно – и в Клиниката по неврохирургия, е в стабилно състояние, без промяна от вчера, информират от болницата.

В понеделник се очаква да бъдат изписани още двама души, във вторник – също двама и в сряда – още един.

„Имахме среща с няколко компании, които ще бъдат ангажирани с превозването, а през следващите дни планираме и срещи със семействата, за да разберем техните искания за предаване на телата“, каза македонският външен министър Османи.

Раненият сръбски гражданин ще бъде откаран в Сърбия, а македонските – в Скопие, като организацията по транспортирането им е поверена на министерството на здравеопазването, заяви още Буяр Османи. Пострадалите ще бъдат настанени първо в лечебни заведения, докато не се прецени, че могат да бъдат освободени за домашно лечение. 

БГНЕС

 

Припомняме, че трагичният инцидент стана малко след 02:00 ч. през нощта на 22 срещу 23 ноември. От общо 52 пътници в автобуса, едва седем души успяха да се спасят и бяха откарани в болница. Хората са се връщали от екскурзия от Турция към Република Северна Македония. За момента две са основните версии, по които се работи – човешка грешка и техническа неизправност. Властите и на двете държави са ангажирани със случая.

 БГНЕС и БТА

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password