Психолог за стрелеца от Сърница: Срещу него са подавани множество жалби, защо не е имало реакция?

Крими

След часове преследване десетки полицаи и спецчастите от отряда за борба с тероризма успяха да хванат опасен и въоръжен рецидивист в хасковското село Сърница. Мъжът беше издирван за опит за убийство на негов съсед и впоследствие стрелба срещу полицаи.

,,Две страни на нещата можем да разгледаме – чисто житейската и криминалната. В човешки план, ако погледнем, това са хора отрудени, с много проблеми, бедни – те търсят единствения начин да оцелеят. При това положение се създава напрежение”, коментира в “Тази сутрин” по bTV криминалният психолог проф. Калин Гайдаров.

Казусът тук е, че стадото минавало през двора на хората. На нас може да ни струва това странно, но за тях е сериозно. Затова няма как да гледаме на проблема само криминално. От друга страна възниква въпрос – ако този човек има криминални регистрации и има незаконно притежавано оръжие, тези работи защо стоят така във въздуха? По отношение на този човек трябва да има някакво наблюдение, смята той.

Проф. Калин Гайдаров припомни, че са подавани и жалби многократно.

,Какво е ставало с тях и защо няма реакция?”, попита криминалният психолог.

Много важна е ролята на районните полицаи, трябва да има превантивна политика – това е възлова роля на полицията, особено в малките населени места. Има практики и политики и трябва да има ясно разписани алгоритми как да се действа, особено в такива ситуации, посочи проф. Гайдаров.

https://novini.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password