Разследват Община Варна за корупция

Крими

На 2 декември в Специализирана прокуратура бяха получени по компетентност материалите от проверка на КПКОНПИ, образувана по сигнал относно процедура по избор на изпълнител на обществена поръчка на Община Варна за купуване на 60 електрически автобуса и 60 зарядни устройства за тях на обща стойност 85 млн. лева, съобщиха от обвинението.

Преписката бе разпределена на случаен принцип на прокурор от Специализирана прокуратура. Извършеният анализ на 7-те тома материали води до заключението за съдържащи се в тях достатъчно данни за извършено умишлено престъпление от общ характер.

Образувано е досъдебно производство за това, че през периода от 25 октомври 2019 г. до 21 юли 2021 г. длъжностно лице в Общината, е нарушило служебните си във връзка с възлагането и изпълнението на проект „Екологично чист транспорт за Варна“, финансиран по договор за безвъзмездна финансова помощ по Приоритетна ос 5: „Подобряване качеството на атмосферния въздух“ на Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“.

Разследването е възложено на следовател от отдел „Следствен“ при Специализирана прокуратура. Дадени са указания за извършване на конкретни действия по разследването.

https://dariknews.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password