ЕКСКЛУЗИВНО! Радев пред политици от ГЕРБ за репресията срещу “Труд”: Ако трябваше да подкараме някого, щяхме да започнем от ПИК

Общество

Скандална реплика е произнесъл президентът Румен Радев пред политици от ГЕРБ, научи ексклузивно ПИК. Това съобщава издателят на информационна агенция ПИК Недялко Недялков, който пристигна в редакцията на вестник “Труд”, за да засвидетелства своята подкрепа към колегите журналисти, които са принудени да напуснат помещенията, в които работят.

Недялко Недялков обяви, че по време на консултациите при Радев от ГЕРБ са потърсили сметка на президента за репресиите срещу “Труд” и за политическата поръчка, а държавният глава казал: “Ако трябваше да подкараме някого, щяхме да започнем от ПИК.”

Припомняме, че рано тази сутрин полиция заварди офисите на вестник “Труд” по заповед на назначения от Румен Радев министър на културата Велислав Минеков. Същият е разпоредил на областната управа на София да изхвърли медията от помещенията, които използва.
“Чувствам се подценен, че съм след теб”, каза Недялко Недялков.

“Виж кого са изпратили да те екзекутира. Кой е политкомисарят. Този човек е собственик на домейна на Информиран.нет, където се пишат най-големите гадости. И този човек идва да екзекутира медия – “Труд”. Аз съм работил 10 години тук. Мина ми младостта тук”, обяви собственикът на ПИК.

Може ли да пратиш полиция да изнесе една медия. Това е най-старият вестник в България”, възмути се Недялко Недялков.
“По Татово време нямаше такова нещо”, възмути се Петьо Блъсков.
“Представяш ли си Борисов да беше пратил полиция в редакцията на “Капитал”, попита собственикът на ПИК и добави, че с тази репресия му правят чест и ги превръщат в мъченици.
“Седя и чакам да разбият ключалките, да заключат вратите. Журналистите опитват да правят нещо, но като запечатат и горе, ще спрат и да работят”, разкри собственикът на “Труд” и каза, че чака да дойдат да го изнесат.

“И аз съм тук, да дойдат заедно да ни изнесат”, засвидетелства подкрепа Недялко Недялков и добави, че би трябвало сега Бойко Рашков да е тук и да му се извини за цялата случка. Издателят на ПИК предупреди, че днес е Петьо Блъсков, утре ще е ПИК, вдругиден Веселина Томова.
“Това, че Бойко Рашков остава в кабинета, това е заявка за бъдещето, което ни очаква. Дава заявка, че няма да разхлабва възела, а ще го затяга още повече”, обяви Недялко Недялков.
“Тези хора са безскрупулни. Какво им пука на тях, че сме припомнили кой е Светослав Трайков”, възмути се собственикът на ПИК.

Този човек замеряше МВР, а сега ги ползва, за да
прави на умряла лисица и иска
смачка “Труд”. Питах го защо пише тези гадости, а
вестникът да бъде мачкан (НА ЖИВО)
той ми каза, че не било по темата”, каза Недялко Недялков по адрес на Светослав Трайков. По думите му в момента има злорадство и реваншизъм и не може да се обясни на никого нищо.
“Къде са “Репортери без граници”, къде е Съюзът на журналистите, къде е Отворено общество”, попита издателят на ПИК, а Петьо Блъсков разкри, че в новините на БТВ и Нова са отрязали изказването на Десислава Атанасова от ГЕРБ в президентството по адрес на “Труд”.
Петьо Блъсков разказа пред Недялко Недялков, че през август месец съпругата на сина му, която работи в Министерството на културата, е изпратена в Брюксел за 4 години в командировка. През септември Минеков й прекратява командировката с абсолютно незаконна заповед. “Спира й командировъчните. Три месеца не й плаща, тя живее там на наши разноски. Пишем на Инспекция по труда – не. Пишем на други институции, няма реакция. Накрая съдът пише едно определение, с което се казва, че изпълнението на акта трябва да се счита за спряно до разрешаването на спора в съда. Спорът си продължава в съда, а този (б.а. Велислав Минеков) пише на Външно министерство и те й анулират зеления паспорт. Никой не разбира това. Тя тръгва да се прибира в България и на летището в Брюксел й взимат паспорта като на терорист”, сподели собственикът на ПИК.
Двамата отидоха в коридорите, където в момента ключари сменят патроните на вратите.
“ГЕРБ са били на консултации в президентството и са го попитали за репресиите срещу “Труд”. И той казал, че ако имало репресии, щял да започне първо с ПИК. Казал го е това пред Дончев, Митова, Десислава Атанасова. Всеки, който работи, греши. Очакваме ги и при нас”, обяви Недялко Недялков.
“Такова нещо не се е случвало. Водехме войни в “Труд” с Иван Костов, Симеон Сакскобургготски, но никой не си позволи да изпрати полицията в редакцията на “Труд”, добави издателят на информационна агенция ПИК.
“Радев прати екзекутори в редакцията на вестник “Труд” по политически причини”, категоричен е той.
Pik.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password