Кацаров: България успя да обърне епидемичната вълна, без да влиза в локдаун

Covid

България успя да обърне епидемичната вълна, без да влиза в локдаун. На много места в Европа в момента има пълно затваряне. Това обясни пред NOVA министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров.

Относно тестовете за учениците здравният министър заяви, че за доставките им отговаря МОН.

„Това не зависи от МЗ, а от образователните власти. Според мен, би трябвало да се осигурят условия за всички, които искат да учат присъствено, дори да става въпрос за няколко ученици. Нашето изискване е да се осигурим безопасна среда в училищата. Всеки осигурява тестовете за своето ведомство. В случая ние се ангажирахме да помогнем на образователните власти, защото си даваме сметка, че това се прави за първи път и е трудно. Имахме най-доброто желание да помогнем, като закупим вместо тях тестове”, обясни д-р Стойчо Кацаров. По думите му има осигурени тестове за учениците до средата на януари.

„Доставките обикновено са от Китай и отнема време, докато пристигнат. Договорили сме над 4 милиона теста. Над милион и половина са доставени на МОН. Останалите ще бъдат доставени тази и другата седмица”, поясни министърът на здравеопазването.

https://dariknews.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password