Магията на българския фолклор беляза финала на втория сезон на „Забраненото шоу на Рачков“

Култура

Финалният епизод от втория сезон на „Забраненото шоу на Рачков“ потопи зрителите на NOVA в магията на българския фолклор. Сцената на шоуто се превърна в Национален събор „Горубляне“ 2021 и любимият водещ Димитър Рачков посрещна едни от най-изтъкнатите изпълнители на народни танци и песни, прославили страната ни по целия свят.

„Забраненото шоу на Рачков“ е първото телевизионно предаване, което успя да събере най-представителните фолклорни ансамбли в България – „Филип Кутев“, „Пирин“ и „Тракия“. Те представиха танци от различни фолклорни райони – тракийски, родопски и македонски. А изпълнението на хора „Мистерия на българските гласове“ просълзи публиката в студиото.

 

Ансамбъл Филип Кутев
NOVA/Красена Ангелова

 

 

Ансамбъл Пирин
NOVA/Красена Ангелова

 

 

Мистерията на българските гласове
NOVA/Красена Ангелова

 

Певицата Нели Петкова посрещна рождения си ден на сцената на „Забраненото шоу на Рачков“. След специалната изненада, която й беше подготвил Рачков, тя истински се развълнува и от видео поздрава на актьора Виктор Калев.

 

Нели Петкова
NOVA/Красена Ангелова

 

„Аз съм много благодарна, че точно денс съм тук. Голяма късметлийка съм, защото имам възможността да сбъдвам постоянно мечтата си да пея. Много силна емоция и прекрасен подарък е това да празнувам пред публика“, сподели Нели. За любовта си към народната музика тя призна: „Българският фолклор е уникален. Има магия в него. Винаги когато съм изпълнявала народни песни пред чужденци, те са оставали без думи. Няма нужда да разбираш текста, за да усетиш тази вибрация“.

Севдалина и Валентин Спасови разказаха в шоуто как е била създадена известната им песен „Сине, сине“ и споделиха тайната на щастливия и дълъг семеен живот. Славка Калчева поздрави зрителите на NOVA с изпълнения на „Мари Стано, бяла Стано“ и „Бяла роза“.

 

Севдалина и Валентин Спасови
NOVA/Красена Ангелова

 

 

Славка Калчева
NOVA/Красена Ангелова

 

Водещият изпита уменията си в родопските диалекти с председателката на смолянския клуб „Зевзек“ – Веселина Бабаджанкова, която разказа и нагледно показа изкуството да разсмиваш хората. Модeрното звучене на фолклора бяха представени от етноформацията „Тригайда“, а нигериецът Стивън Ачикор, познат на зрителите с участието си в X-Factor, развълнува Димитър Рачков с изпълнението си на „Я кажи ми, облаче ле бяло“.

 

Веселина Бабаджанкова
NOVA/Красена Ангелова

 

Лудата стая се завърна на самия финал на втория сезон на „Забраненото шоу на Рачков“ със забавен прочит на български народни приказки. В актьорското предизвикателство се впуснаха актьорите Мария Сапунджиева, Рада Кайракова, Борислав Захариев – Турбото и Димитър Рачков, а в ролята на разказвача отново се превъплъти Рафи.

Не пропускайте и новогодишното издание на „Забраненото шоу на Рачков“. Заедно със зрителите на NOVA, Димитър Рачков, Рафи, бенда и танцьорите от „Funky Monkeys” ще изпратят 2021-а и ще посрещнат новата 2022 година. Те ще бъдат в звездната компания на Васил Найденов, Богдана Карадочева, Белослава, Софи Маринова, Ивана, Мариус Куркински, Антон Радичев, Графа и други.

https://dariknews.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password