Синдикатите в МВР намират съответствие на решенията си с договореното на коалиционните преговори

Политика
На проведената в началото на м.декември 2021 г. Национална конференция СФСМВР прие стратегически решения, които съответстват в голяма степен на договореното по време на преговорите за сключване на коалиционно споразумение между ПП, БСП, ИТН и ДБ в частта Вътрешна сигурност. Това се посочва в съобщение от Синдикалната федерация на служителите на МВР.

Стратегическата визия на СФСМВР до голяма степен съвпада със заявените от преговорните екипи на политическите партии и коалиции намерения за промяна в сферата на обществения ред и вътрешна сигурност. От Федерацията отчитат това като много добро начало и виждат основания да очакват, че след формирането на редовно правителство, политическото и професионалното ръководство на МВР ще демонстрират нов поглед върху проблемите в министерството и нов подход за тяхното решаване.

УС на СФСМВР отбелязва като положителен сигнал факта, че предложените от Федерацията спешни мерки, осигуряващи в кратки срокове допълнителен организационен ресурс на МВР, са приети от преговарящите.

 БТА

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password