Премиерът и президентът са под карантина след заседанието на КСНС

Covid

Първите мъже в държавата се самоизолираха след вчерашното заседание на КСНС. Министър-председателят и държавният глава са контактни НА председателят на Народното събрание Никола Минчев, който снощи е дал положителен тест за COVID-19.

Във връзка с провелото се вчера заседание на Консултативния съвет за национална сигурност и положителната проба за COVID-19 на един от участниците, прессекретариатът на държавния глава информира: Президентът Румен Радев и представителите на неговия екип, участвали в заседанието, са се самоизолирали. Всички са в добро здраве. Предприети са мерки за нормалното функциониране на президентската институция.

По-рано стана ясно, че премиерът Кирил Петков и началникът на политическия му кабинет Лена Бориславова също са се самоизолирали.

В КСНС участваха и председателите на всички парламентарни групи, депутати, министри и шефове на служби.

Костадин Костадинов вече си е направил тест от аптека, който е отрицателен. “Планирам малко по-късно да си направя изследване и в лаборатория”, каза в ефира на „Здравей, България” по NOVA лидерът на „Възраждане”, който също присъства на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност при президента в понеделник.

Самоизолирала се е и председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Това обяви самата тя с пост във Фейсбук. Атанасова очаква резултат от направения тази сутрин PCR. Тя критикува председателят на парламента, че шест часа не е уведомил нито един от членовете на КСНС за своето неразположение.

Очаквайте подробности.

https://dariknews.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password