МВР се готви за война с “Възраждане”, докараха водните оръдия (снимки)

Общество

Стотици полицаи чакат стотина протестиращи

В центъра на София МВР на Рашков и новите управляващи се готвят за бунтове и война. С такова впечатление може да остане човек, ако в този момент мине пред сградата на Народното събрание. Заради очаквания протест на партия „Възраждане“ срещу зелените сертификати и OCIVD ограниченията в центъра на столицата има неочаквано засилено полицейско присъствие.

Минути преди планирания старт на демонстрацията, която трябва да започне в 12 часа, пред НС има няколкостотин униформени. За сметка на това протестиращите са около 50-60 души. Освен това е забранено движението на автомобили и пешеходци от към Патриаршеска катедрала „Свети Александър Невски“.

По-рано през деня от „Възраждане“ споделиха клипове, в които се вижда как се стига до напрежение и сблъсъци с полицаи, които по думите на привърженици на партията, им пречат да стигнат до протеста в София.

За протестиращите има и още изненади – освен многото полицаи ги очакват и куп полицейски коли и пожарна, а най-неочаквано Рашковото МВР е решило да разположи и водно оръдие. То се използва само при масови безредици и сблъсъци с полицията.

burevestnik.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password