Хванаха мъжа, стрелял по знакова сграда в Бургас

Крими

Хванаха мъжа, стрелял по знакова сграда в Бургас, съобщиха от полицията.

 

Община Бургас

 

В резултат на съвместните полицейски действия на служители от Първо и Пето Районно управление по отношение инцидента, при който по сградата на Хидрометеорологична обсерватория, разположена в Морската градина – по позната като “Духтевата къща”, са нанесени материални щети вследствие на стрелба, е установен извършителя на деянието.

Това е 31-годишен криминално проявен бургазлия, който е задържан за срок до 24 часа. Установени са и всички лица, съпричастни към деянието. Образуваната по случая преписка е докладвана в прокуратурата и работата по случая продължава.

 

Община Бургас

 

Припомняме, че случаят е от 1 януари. Служителят, който застъпва тогава на смяна в обсерваторията, открива две дупки в прозорец на първия етаж, четири – по фасадата, намерени са и сачми.

 

Община Бургас

 

Хидрометеорологичната обсерватория се помещава в Духтевата къща, която е един от бургаските символи. В нея е живял и отгледал децата си един от най-талантливите ландшафтни архитекти на България – Георги Духтев.

Под неговите грижи през миналия век са се развивали и разраствали Морската градина, както и много от парковете в София. През последните 10 години Община Бургас два пъти прави сериозни ремонти в Духтевата къща, за да я съхрани за поколенията.

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password