„Продължаваме промяната”: Вчерашния протест беше безразсъдна хулиганска проява

Политика
Като “безразсъдна хулиганска проява” определиха от “Продължаваме промяната” вчерашния протест, при който имаше опити за щурм на Народното събрание.

Във вчерашния ден 77 души са загубили живота си в битката с COVID-19. Това е малко по-малко от половината от тази зала. Организирането на хора да пътуват, особено, насърчавайки ги да не използват лични предпазни средства и ваксини в деня с най-много заразени от началото на ковид кризата, е нищо повече от безразсъдна хулиганска проява”, заяви в декларация от парламентарната трибуна от името на групата на “Продължаваме Промяната” народният представител Николай Ангов.

Ангов посочи, че е поставен на риск животът на протестиращите, защото депутатите, част от тях от “Възраждане”, които са подстрекателствали този протест, първо, са ваксинирани и второ, ако имат нужда от лекарска помощ, те “ще развеят депутатската си карта” и ще бъдат приети в болница, а това, по думите му, е лукс, който техните избиратели нямат. Ангов благодари на служителите на МВР, които вчера, без да използват допълнителни средства, с мисъл за протестиращите и техния живот, са се погрижили за няма пострадали от страна протестиращите, въпреки ескалацията.
 

Николай Ангелов депутат ПП
БГНЕС

 

В декларацията се изтъква, че две години се събуждаме всяка сутрин с числа за заболеваевостта и за починалите през изминалото денонощие. В текста се посочва, че “една шепа хора, гледайки цифрите, виждат възможност за политически дивидент, докато излагат на риск своите избиратели“.

“Уважаеми колеги, не е време да се поддаваме на фалшиви новини и провокации, не е време да извършваме пропаганда, която отрича науката. Нека се обединим и да направим всичко по силите си, за да спасим най-много човешки животи”, апелира Ангов. Призовавам тези, които наричат ваксината “експериментална течност”, да последват примера на част от своите лидери и депутати от “Възраждане” – да се ваксинират, настоя депутатът.

В декларацията се посочва, че отхлабване на мерки е тема, която ще бъде обсъдена, след преминаване на текущата вълна.

 БТА

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password