ГЕРБ: Съдебна реформа не се прави с декларация, а със законопроекти

Политика

Съдебна реформа не се прави с декларация, а със законопроекти, перспективна мисъл, съгласуване на закони и огромни политически усилия, така Тома Биков от ГЕРБ коментира исканата оставка от управляващото мнозинство на главния прокурор Иван Гешев.

“Такива ние до момента не сме видели и не виждаме никакви симптоми изобщо да се работи”, допълни той и обясни, че от партията са склонни да участват в разговори за съдебна реформа, ако се решават системни проблеми, “а не се цели махане на едни хора, за да сложим наши хора”.

“Те месец и половина готвят една декларация, а колко време ще им трябва да изготвят законопроект. Нека седнат и напишат нещо, до момента нищо не правят“, коментира Биков управляващото мнозинство.

Той посочи, че не е успял да разбере и самата декларация, прочетена от парламентарната трибуна от председателя на ПГ “Продължаваме Промяната” Андрей Гюров.

“Беше зле написана. Ако искат, другият път да ни се обадят, можем да им помогнем да си я напишат. А закон се пише по-трудно. Какво искаха да кажат с тези необясними богатства?! Тези фрази ги има в арабските приказки. Тук е парламент, правят се закони“, заяви още Тома Биков.

https://dariknews.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password