Иван Вазелина: Няма Златковци, няма Маргини – аз съм босът!

Горещо

Иван Балабанов – Вазелина и брат му Велко Балабанов – Халката са побойници от ромски произход, без образование, но с интересни позиции и с впечатляващ автопарк. Не е тайна, че техен покровител е Златомир Иванов – Баретата.

На 24-ти януари ще се изправят пред съда по дело за измами и пране на пари. Дали двамата братя роми ще се разприказват срещу своя ментор и така за пореден път ще отърват кожата от затвора – предстои да разберем.

Иван Вазелина, който бе хванат, че няма средно образование, но чрез услужлива прокурорка успява да се измъкне от санкции, до днес заема длъжността “Мениджър проучване на пазари за петролни продукти” в петролната компания на Баретата. Според запознати Балабанов получава 5 000 лева заплата. И как иначе, след като според обвинителния акт бившите крадци на добитък – братятя Балабанови, са успели да изкарат над 2 млн. Лева за по-малко от 4 години.

Вазелина трупа пари и луксозни коли, без да се труди и поти от работа. Обича да парадира с близостта си с Баретата и други известни имена. С разрешение на съда братята са подслушвани и се следят техни чатове, от където излизат много интересни факти. Докато Вазелина се задявал със знойна мадама в чатовете, той й пращал папарашки снимки на Баретата, обяснявайки, че лично той ги е правил докато са били заедно на морето, разказват източници.

На друго място пък се хвалел, че Баретата му дава скъпи коли и охрани и показвал общи снимки. По думите на Балабанов Златко му идвал на крака в Панагюрище, за да си получава процента от всичко заработено от братята. Вазелина се хвалел с думите:

“Няма Златковци, няма Маргини – аз съм босът, каквото кажа, това правят!”

Факт е, че братята от с. Оборище имат контакти с доста влиятелни имена и не веднъж Вазелина е забелязван с Баретата по кръчмите, където освен от охраната им те били пазени и от местни полицаи, изкарвали на черно някой лев от горе. 

В Пазарджик, твърдят източници, било публична тайна, че шефът на полицейската дирекция Петко Шотлеков осигурява протекция над Ваньо Вазелина. Дават и конкретен пример – делото за побой и заплаха с убийство на свидетел срещу братятя Балабанови от преди около година, което е пратено в шеста глуха и няма никакъв изглед скоро да приключи. След много въртележки и защита, разследването е изтеглено от районното, а заелата се с него прокурорка никак не бърза да го приключи. 

Пострадали от братятя разказват, че ако някой тръгне да си търси правата и парите от Балабанови или подаде жалба срещу тях, веднага следва жестока разправа – или ги пребиват, или започва полицейска и прокурска гонка и тормоз.

Съкалийник на Вазелина от пазарджишкия затвор потвърдил пред служители на ДАНС, че макар зад решетките, Балабанов продължавал да издава заповеди за побои и палежи срещу хора, осмелили се да свидетелстват срещу него и престъпната му група. Дори се носи информация, че Баретата също се свързвал с хората, засегнати от братятя, за да ги съветва да оставят на мира петролния мениджър, защото било за тяхно добро.

Източници потвърждават слуха, че Баретата е осигурил охраната на Балабанов, за която се грижат Веселин Жеков -Весо Полицая и Георги Тодоров – Жоро Майната. И двамата са авторитети в подземния свят. Жеков е с присъда за управление на група за наркотици, а Майната – за убийство и незаконно оръжие.

Интересно е обаче защо Златомир Иванов инвестира толкова много в ромския бабаит от село Оборище, Панагюрско? Експерти от МВР обясняват, зе Иван Вазелина е една от последните златни кокошки на Баретата. Балабанови, които не си поплюват да правят пари чрез брутални схеми, а и непрекъснато да се забъркват в неприятности, се чувстват недосегаеми благодарение на техния покровител. Служителите на ДАНС стигнали до канал, по който братятя Вазелини, чрез адвокати се разплащат с влиятелни полицейски служители и прокурори в София и страната, за да си затворят очите за престъпленията им. Сред жертвите на Вазелина и Халката са няколко души от Пазарджик – ресторантьор, бизнесмен и дори двама братя, фактори в подземния свят. В списъка с изпатилите от Балабанови са и търговец на коли от София, бизнесмен от Варна, собственик на голям тунинг сервиз, спортен мениджър и много други.

Ромските братя обаче не дават вид на притеснени, че някой ден възмездие ще има. Продължават да се хвалят тук и там, че от тези хора са измъкнали милиони левове, а Баретата и родната полиция и прокуратура ги пазят.

3 Коментари

 • Ива Отговори

  януари 23, 2022 от 21:36

  Има ли държава ? Ехо ? Няма ли кой да ги прибере тия измамници – в цялата държава се навъдиха.

 • Гонзо Отговори

  януари 23, 2022 от 22:40

  Какъв е тоя клоун бе? Пълен педи, то му личи от километри

 • Кико Отговори

  май 1, 2022 от 04:06

  Жълтозъб мангал

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password