7 човека със суперсили, които наистина съществуват

Избор на редактора

Те може би не могат да контролират вятъра, да летят или да изстрелват лазери от ушите си, но техните суперсили също заслужават внимание

СУПЕР ВИДЕО

В почти всички филми за супергерои, необичайните им сили и способности се дължат на генетични мутации. Повечето от нас обаче нямат представа, колко много хора има по света, които имат необичайни способности и сякаш са оживели комиксови герои.

Е, да те може би не могат да контролират вятъра, да летят или да изстрелват лазери от ушите си, но техните суперсили също заслужават внимание.

Ето реалните хора, които притежават суперсили:

Хора, които не изпитват болка

През цялото си съществуване човечеството е търсило начини за справяне с болката, като изобретява лекарства и други средства. Но сред нас има надарени хора, които не се нуждаят от болкоуспокояващи, защото никога не изпитват болка.

Първоначално тази мутация може да ви се струва като суперсила, която всеки би искал да притежава, но всъщност усещането за болка е жизненоважно. Хората с такива увреждания често се нараняват или осакатяват, без да осъзнават това.

Супермомчето Лиъм

През 2006 г. в САЩ се роди много необичайно дете. Лиъм Хоекстра от Гранд Рапидс е роден с рядка генетична мутация – липса на миостатин, което означава, че тялото му по-лесно произвежда мускулна тъкан. Лиъм прохожда на 5 месеца, а когато навършва осем месеца вече може да прави набирания. В целия свят има само още една регистрирана такава мутация.

Мегамозък

В Юта, САЩ имаше мъж, чиито умствени способности надхвърляха всичко, което някога сме виждали. Ким Пийк е роден с мозъчен дефект и не успява да се справи дори в основни ежедневни задачи. Трудно му е да общува с други хора, тъй като може да разбира само най-простата човешка реч.

Въпреки това Ким можел да чете две страници от книга едновременно и никога не забравял нищо от прочетеното. Той си спомнял всяка дума от многобройните пиеси на Шекспир и коригирал актьорите, ако сгрешат. През живота си Пийк успял да прочете 12 000 книги и бил ходеща енциклопедия. Умствените му способности бяха толкова завладяващи, че дори направиха филм за него – хитът с Дъстин Хофман и Том Круз „Rain Man“.

Екстремна гъвкавост

Много от нас са срещали хора, които обичат да огъват ставите си толкова странно, че само екзорсист би могъл да им помогне. Един от тези мутанти е испанският актьор Хавиер Ботет. Хавиер е висок около два метра, а крайниците му са непропорционално дълги. Освен това тялото му е толкова гъвкаво, че може да се усуква и навива като килим. Ботет стана известен, като изигра чудовище във филма „Mama“, където успя да превърне особеността на тялото си в предимство.

Ехолокация

Даниел Киш, който е незрящ, развива способността да „вижда“ с помощта на ехолокация. Даниел губи зрението си, когато е на една година и е принуден да живее в тъмнина, докато не измисли начин да се ориентира в пространството. Даниел щрака с език и интерпретира звука, отразен от предметите около него, за да „вижда“ къде е всичко. Той е толкова опитен в ехолокацията, че може да ходи на разходки, без да се страхува, че може да се загуби и дори кара колело.

Всепоглъщащият мъж

Мишел Лотито, известен още като мосю Манжету, изгради кариерата си около яденето на неща, които биха изпратили обикновен човек директно в спешното отделение. Ето кратък списък с любимите му ястия: телевизори, велосипеди, ковчег и дори части за самолет. Мишел се придържа към странната си диета в продължение на 48 години и дори влезе в Книгата на рекордите на Гинес. Никой не е успял да разкрие тайната на неранимия стомах на този човек.

100 милиона цвята

Ако сте нормален обикновен човек, трябва да имате три вида фоторецепторни клетки в очите си. Те ви позволяват да видите около 7 милиона цвята. Но ние знаем със сигурност, че зрението ни не е съвършено и някои животни имат много повече видове фоторецепторни клетки от нас.

Освен ако не сте жена с четири вида напълно функционални фоторецепторни клетки, които ви позволяват да различавате до 100 милиона цвята! Само си представете, че виждате дъга с тези специални очи. О, точно така, дори не можете да си го представите, защото 99,9% от хората никога няма да видят такива цветове в живота си.

Vesti.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password