Екшън в спортното министерство – заради уволненията на Василев служител се появи въоръжен

Политика

Истински екшън се разиграва в Министерството на младежта и спорта, съобщи Tribune, като се позова на свои източници. Един от служителите е отишъл с пистолет и нервите му не са издържали, като е заплашил с убийство. Причината са масовите уволнения от страна на новия министър Радостин Василев, който прави тотална чистка във ведомството. Юрист от министерството е решил да се застрахова срещу репресиите на новата власт, идвайки на работа с пистолет, твърдят негови колеги. В отговор шефката му извикала полиция.

Радостин Василев, който е министър в коалиционното правителството от квотата на ИТН, е издал нареждане да се отстраняват цели дирекции, като без работа остават и хора, които са над 20 години в министерството. На практика на ден се уволняват повече от 10 души, като обяснението, което са получили е просто – по политически причини. Освен хора, които са в ММС от години, Василев чисти и кадри на ПП и членове от формацията на Кирил Петков. Сред потърпевшите е и съпругата на бившия ни шампион по бокс Александър Александров-Памперса.

Редовите служители в ММС са заплашвани, че с тях няма да се работи по политическа линия и да не излизат в момента в отпуск или болнични. Заплашвани са също, че ако не си тръгнат доброволно срещу 2-3 заплати, ще бъде изработен нов Устройствен правилник на Министерството, в което длъжностите им няма да фигурират. В същото време се назначават нови служители на двойно по-високи заплати, най-често от близки приятелски и роднински кръгове.

Нашият източник в Министерството на спорта съобщи и за друга скандална инициатива на Радостин Василев и екипа му – преките ръководители на дирекции и отдели са притискани да променят оценките от атестирането, за да не могат набелязаните за уволнение служители да вземат бонуси за дейността си. Интересно как от ММС твърдят, че нямат пари за ДМС, а имат средства за обезщетения и нови назначения за по-високи заплати?

Така, след като освободи ръководството на Спортния тотализатор без мотиви и назначи нов УС от хора, които нямат нищо общо със спорта, скара се с феновете на “Левски”, с Наско Сираков, с Илияна Раева и с част от спортните федерации в България, министър Василев продължава да трупа скандали и напрежение в подареното му министерство.

burevestnik.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password