Близък приятел на Иво Прокопиев и Америка за България поема КПКОНПИ

Горещо

Синът на Соня Янкулова – Андрей ще освободи запорираните 200 млн. на семейството

Последната клюка от средите на ПП, ДБ и кръг “Капитал” праща близкия приятел на “медийния магнат” Иво Прокопиев Андрей Янкулов за шеф на КПКОНПИ на мястото на подалия оставка Сотир Цацаров. Двамата са издържани в момента от общ спонсор “Америка за България” – това сочи справката в сайтовете capital.bg (собственост на Прокопиев) и Антикорупционния фонд (местоработата на Янкулов). Така Прокопиев вече прави първата крачка за овладяване на Антикорупционната комисия, следващата ще е Главната прокуратура. Като се прибавят и политическите му креатури ДБ и ПП, завладяването на цялата държава от кръга “Капитал” ще бъде пълно.

 

Вляво ясно се вижда логото на “Америка за България” – финансиран проект на “Икономедия” и подкрепата на “Америка за България” за Антикорупционния фонд

Според запознати семейство Прокопиеви вече събира близки приятели, за да почерпи за предстоящото назначение на Янкулов. От него ще се очаква бързо да прекрати всички проверки и запори срещу Галя и Иво Прокопиеви, които са за над 200 милиона лева. Само преди дни съдът за 9-ти път постанови, че КПКОНПИ на Цацаров с право е наложило обезпечителни мерки на имоти, собственост на „Алфа финанс холдинг“ и трети дружества.

Иначе биографията на Янкулов изглежда перфектно “изпрана” – адвокат в областта на наказателното право, прокурор в Софийска районна и Софийска градска прокуратура, заместник-министър на правосъдието 2014 – 2016 (по времето на Христо Иванов), заместник-министър на вътрешните работи – 2014 г. (по времето на Йордан Бакалов). Аааа, освен това има рубрика в “Капитал” и е чест гост на останалите медии от групата.

Не на последно място Андрей Янкулов има поколенческа връзка със Соня Янкулова – вече бивш съдия във Върховния административен съд, а от края на миналата година съдия в Конституционния съд на Република България. Тя, също като Андрей, е част от изпълнителната власт в два управленски мандата – в правителствата на премиерите Симеон Сакскобургготски и Сергей Станишев като заместник-министър на отбраната. А от май 2008 г. до края на мандата на Тройната коалиция през юли 2009 г., Соня Янкулова е член на политическия кабинет на тогавашния вътрешен министър Михаил Миков.

Името и попадна в секретна грама на Посолството на САЩ, която беше разкрита от “Уикилийкс”. Според нея зам.-министърът на отбраната Соня Янкулова е информирала дискретно американския посланик Джон Байърли в края на март 2008 (2 месеца преди официалното решение), че България ще изпрати още 50 войници в Кандахар. В дипломатически доклад на Байърли от София, който е класифициран като секретен е записано, че Янкулова трябва да бъде стриктно защитена.

Burevestnik.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password