Кой е “Сивия кардинал” в Столична община?

Горещо

Все по-очевидно става задкулисното управление на обществените поръчки, свързани със Столична община и ясно прозира личноизгодното разпределение на спечелилите “честно” конкурси за милиони.

От години вървят слухове, че кметът на столицата – Йорданка Фандъкова е минала на заден план във взимането на финансови решения, свързани с бюджета на Столична община. Всяко заинтересовано лице знае, че критериите да спечелиш обществена поръчка, свързана с общината, не са цена, качества и фирмена история, а решението идва от човек, който е наричан “Сивия кардинал” на общината. Кой е той и нормално ли е в една демократична държава да бъде допускана корупция с такива мащаби?

От добре информирани източници разбрахме, че предполагаемата личност е бил приближен дълги години до бившия кмет, а след това премиер и лидерът на ГЕРБ – Бойко Борисов. От тогава “кардинала” се ползва с не малко  делигирани права, като в повечето случаи играе лично за себе си, но ползва общия чадър.

Държейки много пари и силни карти в ръцете си, той осигурява на близки до него фирми работа за милиони, но не без парче от същата баница, разбира се.

Bunt.bg ще проследи и ще осветли кой е “Сивия кардинал” и дали митовете за него са истина или градска легенда.

Очаквайте скоро още подробности около предполагаемата личност, която дърпа конците на обществените поръчки в СО.

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password