Бойко Борисов: Влязоха у нас, докато вечеряхме с децата и внуците, обърнаха всичко, дори и кошчетата, където спят.

Авторски статии

“Притеснявам се, че следващия път могат да ме убият”

Задържаният по тъмна доба вчера Бойко Борисов, излезе от ареста, където прекара повече от 20 часа. Лидерът на ГЕРБ напусна сградата на ГДНП минути пред 20.20 часа вчера, 18.03.

Стотици хора чакаха Борисов на входа на на Главна дирекция “Национална полиция”, като скандираха “Бойко, Бойко”, “Оставка”, “Къде е Дамаджаната? Рашков я изпи”.

Лидерът на ГЕРБ беше посрещнат с овации и възгласи “Бойко, Бойко”.

“Имам една дума – брутално, гадно, върнаха ни в комунизма. Снощи вечеряхме с децата, влязоха цивилни и разтършуваха цялата къща”, каза Борисов.

“Няма обвинения, няма нищо. След като разтършуваха всичко, барбекюта, мазета, тавани, децата, където спят, накрая не намериха нищо. И подписахме протокол, аз си помислих, че си тръгват. И с цялото си неудобство казаха, че трябва да ме задържат. Попитах ги: “Нали не открихте нищо”. А те ми отговориха: “Да, ама знаеш как е”. Докараха ни тука. 24 часа стоим в килиите и нито един милиционер не дойде”, сподели лидерът на ГЕРБ.

Той изтъкна, че няма никакви доказателства и никакви обвинения. Стояли са през цялото време в килиите.

“Яд ме е за Севда, че изстинахме”, добави той и завърши: “Притеснявам се, че следващия път могат и да ме убият”.

“Никакво обвинение не е повдигано на никого. Цялата история е изключително тежка политическа репресия. Г-н Петков си е позволил незаконосъобразно да вика полицейски началници в кабинета си и е прегледал материалите по делото”, обяви Менко Менков.

Той обяви, че Кирил Петков е злоупотребил с името на Кьовеши. Задържането е крайна мярка, която изобщо не се налага към настоящия момент. До края на претърсванията не е имало намерение нито един от тримата да бъде задържан, а след това са получили указания”, каза Менков.

Той потвърди новината на ПИК, че полицаите не са знаели къде отиват и какво ще претърсват и дори са се изгубили в Банкя.

“Не мога да разбера мотивът им да влязат вътре. Питайте тях”, каза Менко Менков на въпрос на ПИК TV какъв е бил мотивът на полицаите да влязат.

“До последно не разбрах какво искат от мен. Не ми беше казано за какво тършуваха. Разбрах, че сме арестувани преди да влязат полицаите вкъщи. Научихме го от съобщението на МВР. Никой не е водил разпити с нас. Всичко стана пред лицето на детето ми, без да се дават обяснения. Претърсването продължи от 9 до към 3 през нощта. Имаше патрулки, полицаи, поемни лица”, обяви пред ПИК Севдалина Арнаудова.

Тя разкри, че са открили в дома й рекламни материали с лика на Бойко Борисов и тефтер, където е било написано името на Бойко Борисов.

“24 часа бяхме държани без обвинения и без да дойде който и да е полицай. Дойдохме тук, взеха ни личната карта, телефоните и ни отведоха в ареста на 7 РПУ. Прекарах нощта на стол”, уточни тя.

“В момента искам да се прибера и да си видя детето”, каза през сълзи Севдалина Арнаудова.

“Най-интересното е, че Петков си позволи да въвлече името и на Лаура Кьовеши в това нещо. В показанията, които е дал, той е заявил, че това е станало с нейно знание и нейно разпореждане”, разкри пиарката на ГЕРБ.

“Скандално е, всичко е скандално. Нашите колеги са във връзка с ЕНП и с комисарката по вътрешен ред и правосъдие. Доколкото знам, са влезли и в контакт с Лаура Кьовещи”, уточни тя.

“Как си обяснявате факта, че мога да навредя на човека с 19 обвинения? Това е абсурдно. Мафията си има държава”, каза още Арнаудова.

“Нямам представа защо влязоха. Влизането беше по неотложност. Сега опитаха да проведат разпит, но ние нищо не сме казали, тъй като сме давали показания през декември”, обясни тя

“Нямам намерение да се укрия, имам намерение да се прибера”, заключи пиарът на ГЕРБ.

 

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password