5 прически увреждат косата

Други

Красивата прическа е едно от най-мощните женски оръжия. Косата е един от най-добрите аксесоари на жената. Някои прически обаче имат силно увреждащо въздействие върху косата. Могат да причинят редица проблеми, сред които косопад, накъсване на косъма, начупване, цъфтеж, сухота. Някои от тези прически са и сред най-често срещаните в ежедневието. Ако искате да имате здрава и жизнена коса, избягвайте ги колкото се може повече.

Конска опашка

Стягането и опъването на косата в конска опашка може и да ви накара да се чувствате като неотразимата Дженифър Лопес, на която тази прическа толкова ѝ отива, но всъщност вредите на косата си. Опъването на косъма води до неговото отслабва не, постепенно изтощаване, което в дългосрочен план може да доведе до косопад.

Кок

Кокът е женствен и красив, безспорно, но може да е също толкова вреден, колкото конската опашка по простата причина, че предполага стегнато опъване на косата. Ако искате да направите любимия си кок по-полезен и безопасен за косъма, не стягайте толкова косата.

Стегнати плитки

Плитките са много любим избор за лятото, но те могат да се окажат вредни за косата, особено ако са тънки и много стегнати. Тази прическа може да причини наистина сериозни щети на косата и скалпа. Възможно е дори да увреди фоликулите за доста дълго време, причинявайки дълготраен косопад, от който косата да се възстанови трудно.

Екстеншъни

Вплитането на допълнителни кичури коса към вашите собствени внася допълнително напрежение върху космените фоликули и скалпа, което в дългосрочен план може да увреди косата, да я направи лесно накъсваща се и даже да доведе до косопад. Когато си правите удължения на косата, винаги се доверявайте на професионалисти, за да сте сигурни, че косата ви е в добро състояние, пише az-jenata.bg

Стилизиране на мокра коса

Ако решите косата си, докато е мокра или я обработвате с нагряващи продукти преди да е изсъхнала, трябва да знаете, че това има силно увреждащ ефект върху косъма. Когато косата е мокра тя се намира в най-уязвимото си състояние. Изключително вредно е да я обработвате с каквото и да е друго, различно от сешоар и то на средно топла температура. Ако сушите косата с прекалено гореща струя ще я увредите и направите податлива на накъсване.

pik.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password