Защо съдия Миглена Ангелова от АССГ си даде отвод срещу Борисов?

Горещо
съдия Миглена Ангелова от АССГ си даде отвод срещу Борисов

Нашумяла с редица съмнителни решения, явно обслужващи определени интереси, съдийката на Административния съд – София, Миглена Николова крие в историята си и въпросния отвод. 

Николова трябвало да гледа делото, само че Столичният Общински Съвет се усъмнил в безпристрасността ѝ. 

През 2018г. съдия Миглена Николова си направи отвод по делото за заменка, подписана от Бойко Борисов. Първоначално дори отказала да допусне случая пред съда, което адвокатите на СОС оспориха в тяхно становище относно заменката, изрично подчертавайки, че е допустимо да има дело.

Става въпрос за опита на строителната фирма НИКМИ, в която съдружници са Милчо Благоев и Николай Козанов, да построят 43-44-етажна сграда точно на ъгъла на кръстовището на бул. “България” и “Петко Тодоров” в София.

Софийска градска прокуратура счита, че има нарушения на закона по отношение на заменката, с която НИКМИ придобива имота – не са спазени изискванията за управление и разпореждане с общинско имущество; не са спазени нормативните изисквания по прекратяване на съсобствеността върху имот; не е проведен търг за него; пренебрегнато е наличието на спор за материалното право на собственост върху парцела, което е било пречка за извършване на замяната. Решение за заменката взема Столичния общински съвет (СОС) още през 2006 година, като това става от втори път, а заповедта за заменката е подписана от тогавашния кмет на София Бойко Борисов. 

Съмнителните действия на Миглена Николова събудили редица въпроси и слухове в средите, че тя обслужва частни интереси. Практика, която наблюдаваме и в сегашната власт – изпълняват се ангажименти, независимо, че не са законосъобразни, но запазват постове, раздават се бонуси и издигат определени личности на определени позиции. 

Дали да очакваме и нея да я трудоустоят с някой нов пост? Все пак, явно, че раздава “чисто” правосъдие.

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password