Ваньо Вазелина помля чужд джип на селски път и се сдоби с нови обвинения

Горещо

Протежето на Златко Баретата с нова издънка след като попадна в списъка на проверявани лица по акция “Местни авторитети”

Рецивидистът от ромско потекло Иван Балабанов – Вазелина се забърка в нови неприятности, след като катастрофира жестоко с лъскав джип “Мерцедес”, собственост на фирма, разследвана за укриване на данъци. Инцидентът се е случил на 25.03.2022 г., докато кривогледият измамник се опитвал да изпревари през пътния банкет движещ се пред него товарен автомобил и при хулиганската маневра загубил управлението на луксозния автомобил.

За щастие при инцидента няма сериозно пострадали, но са нанесени големи материални щети, за които източниците ни казват, че ще бъдат предявени претенции срещу Вазелина. Полицията също рови по случая, след като е била сезирана от Гаранционния фонд за целенасочено предоставена некоректна информация за инцидента и управлявалия автомобила. Основната версия, по която се разследва,  е, че Вазелина се опитал да скрие факта, че той е шофирал и се искал да припише вината за катастрофата на приятелката си Нора Рабухчиева – Леля Нора. Това е причината на място да не бъде повикан екип на пътна полиция. Катастрофата се случва в момент, в който ОДМВР Пазарджик разследва рома от село Оборище за използвана от него фалшива диплома пред местния КАТ. В хода на делото се установило, че Иван Вазелина всъщност е неграмотен, като едва е завършил осми клас в местното училище, където майка му е работила като чистачка. Освен това ще бъде проверявано и неговото зрение, защото има съмнения, че Балабанов не вижда добре още от ученическите си години, в които се сдобива и с прякора Кривото Око. Това автоматично прави пишман-гангстера с еротичния прякор неправоспособен водач, което ще му донесе нови проблеми с правосъдието.

А, те вече не са никак малко. Към престъпната дейност на Вазелина интерес проявя не само ръковоството на МВР, но и това на прокуратурата. На запитването ни, от държавното обвинение отговориха, че срещу Иван Балабанов има повдигнато обвинение за това, че в София при сделка за автомобил е измамил инвалид със значителна сума, но ромът се опитва да се спаси тежката ръка на Темида, като намира различни поводи да не се явява по делото. На Вазелина е повдигнато и второ обвинение по дело, по което се е представял за собственик на фирма, която изпраща хора на гурбет и лечение в чужбина. С такъв претекст Вазелина е измъкнал 20 000 лева от онкоболна жена и нейния съпруг, на които обещал да уреди излизане в чужбина.

Засега комфорт на Балабанов осигурява само прокуратурата в Пазарджик, която обаче е проверявана именно заради съмнения за опънат чадър над бившия крадец на добитък. Поводът е, че и двете дела срещу Вазелина, които се наблюдават от прокурорите там, се бавят с години без реално да се разследва, а в това време свидетелите удобно забравят геройствата на Иван и неговия брат Велко, със звучния прякор Халката.

Гнусните издевателства на бившите хигиенисти Балабанови над беззащитни хора не спират дотук, но пострадалите се плашат да свидетелстват срещу братята, заради мълвата за техни близки отношения със Златомир Иванов – Баретата. Измамникът Иван не спира да публикува в социалните медии свои снимки и видеа със знаковия бос и да се хвали как Иванов е на хранилка при него. Вазелина дори се самоопределя като шеф на именития гангстер. Факт е, че допреди МВР да започне да проверява Вазелина след убийството в с. Антон, той се движеше с брониран джип и охранители на съдения за наркотици бивш командос. От началото на годината слабо образованият Балабанов е назначен на гръмката позиция “мениджър петролни пазари” в една от фирмите на Баретата. Целта била измамникът да може да докаже произход на поне някакви доходи, след като и НАП го погва заради парвенюшкия му начин на живот.

За да се опазят от ударите на закона, братя Балабанови са ангажирали столичния адвокат Менко Менков, който е известен най-вече покрай контактите си с бившите управници Цветанов и Борисов.

Юристи, до които се допитахме, са силно скептични, че Иван Вазелина има шансове да отърве затвора и прогнозират, че го чакат дълги години зад решетките.

bunt.bg

7 Коментари

 • Кавалджиев ник Отговори

  април 20, 2022 от 10:07

  Ебах ти мишоците са тези Възелини. И се правят на хамстери щот имат гръб от наркораьпроранител. Къде е държавата

 • Бай Ставри Отговори

  април 20, 2022 от 13:00

  Халката или Вазелина е този с пистолета? Като го гледам как затваря очите като момиче докато стреля не ми се вярва да е много голям мъж. Баретата сигурно ги стриже здраво тия двата селяндури. До година тия селски бекове ще са булки по затворите.

 • Джудото Отговори

  април 20, 2022 от 13:02

  Яки смешници са тия. Време им е да стават булки.

 • МИЛЕН Отговори

  април 20, 2022 от 13:03

  КВИ СА ТИЯ ОТРЕПКИ?? БЕДНИ СЕЛСКИ МИШКИ. ДА ВЛИЗАТ В КАУША

 • Ценко Чоков Отговори

  април 21, 2022 от 10:45

  много са му убави циценцата на тоя Иван Вазелин ли е Око ли е. Като на възбудена тинейджърка в последен гимназиален клас

 • Ценко Чоков Отговори

  април 21, 2022 от 10:45

  много са му убави циценцата на тоя Иван Вазелин ли е Око ли е… Като на възбудена тинейджърка в последен гимназиален клас..

 • Миро Отговори

  април 28, 2022 от 23:55

  Поредната мишка която се мисли за играч. Златко ще му вземе парите и после ще го намерят след години в някоя гора тоя мангал – измамник

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password