Гангстер или хамстер е Стоимен Врагов? 

Горещо

СТОИМЕН ВРАГОВ, ПО САМОИЗМИСЛЕН ПРЯКОР – БЕЛЯЗАНИЯ Е ПРОЧУТ С АВТОКРАЖБИТЕ И СХЕМИТЕ С ЛИЗИНГОВИ КОМПАНИИ. 

Станалият известен покрай седмичния вестник “Уикенд”, Стоимен Врагов, определено се изживява като безнаказан столичен тарикат. Близки до неговото обкръжение, пожелали своята анонимност, обаче хвърлят една по-различна светлина върху тази противоречива персона.

Описват го като едно разлигавено момченце, стъпило върху позициите на баща си, което е свикнало всичко, което надроби, някой друг да му замита следите и да го успокоява. Столичният син на баща си се опитва да внася респект сред обществото, возейки се в луксозни и бронирани коли, прелитащ по софийските улици с бясна скорост. Но единственото, което успява да предизвика е смях и подигравка, защото “няма сърцето на гангстер, а на хамстер” – споделят познати на “Белязания”. Не случайно е и обект на насилие по пътищата, където редовно бива унижаван заради дръзкото си шофиране, след което тича да пуска жалби.

“Именно поради честото му пребиваване в районните управления за писане на жални жалби, Стоимен се запознава с доста служители на МВР и най-вероятно е вербуван за доносник на полицията” споделя негов близък, но предупреждава, че няма доказателства.

Врагов няма качествата на страховитите босове от прехода, на които иска да подражава. За разлика от него, тези мутри от 90-те, си спечелиха славата на играчи със сърце, готови на всякакви рискове, за да се докажат. Стоимен, въпреки всичко, не спира да го играе мутра и използва всички възможни средства, за да изгради илюзията за себе си, дори сам си измислил прякора “Белязания”. 

“Карането на скъпи коли не те прави по-страшен и с по-голям…, нали…Вижда се, че избива комплексите си, жалка история” – разказва с надсмешка човек от близкото обкръжение на Врагов.

Наскоро, същият “белязан”, но от комплекси, дори се е оплаквал в публичното пространство, че е бил възпрепятстван от охрана на жилищен блок да си вижда детето. След проучване на въпросния казус, се установява, че притежателите на собственост в блока свиквали общо събрание, на което с пълно единодушие решили да обявят Врагов за персона нон грата и да му покажат, че е нежелан посетител в блока. Причината е бързото каране на кола в гаража на блока и оръжията, с които се загащва, че и понякога падат по земята пред очите на живущите. И така, порасналият тийнейджър попада в списъка на нежеланите гости на блока.

Малко предистория: Врагов е въртял игрите си с ДДС измами и автокражби близо 10 години и е ужилил една от известните столични компании ” Хипо лизинг “

“Схемата, по която е работил  “Белязания”, е следната – той взима кола, собственост на ” Хипо лизинг “, да речем за 120 000 евро. Веднага я препродава за към 100 000 на трето лице с ангажимента, че ще покрива месечните вноски до края на срока и активът ще бъде трансфериран на ползвателя до края на срока. По тази скица е трансферирал между 170 и 215 автомобила. По някое време Стоимен Врагов спира да плаща вноските, естествено лизингодателят блокира сметката на третото лице и се засилват записаните заповеди по лизинговите контракти на физически и юридически лица. Така съзнателните купувачи, които сякаш са купили по-евтино скъпа кола я заплащат двойно, а Стоимен остава чист и оперира с техните пари “, разкриват криминалисти. От схемите му са потърпевши стотици известни клиенти на ” Хипо лизинг “.

Обикновено, хамстерите ги затварят в клетки. Дали така ще стане и с Врагов? Следва продължение само в Bunt.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password