Василев: България ще бъде включена в списъка с отсрочка при руското петролно ембарго

Политика

“Имаме уверения от Европейската комисия (ЕК), че ще бъде взето предвид нашето искане да бъдем включени в списъка със страните, на които ще бъде дадена отсрочка във връзка с ембарго върху вноса на руски петрол“, каза в кулоарите на парламента вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев.

“Когато излезе новият пакет от мерки, се очаква страната ни да бъде включена в изключенията”, добави той и уточни, че, “кога това ще стане, зависи от ЕК, но до момента не е получил информация”.
По думите му България е “на масата”, ясно сме заявили, че, за да подкрепим този пакет, страната ни трябва да бъде включена в изключенията“.

България настоя да бъде в списъка на страните, на които се дава отсрочка във връзка с обсъжданата в ЕС поетапна забрана за внос на руски петрол и петролни продукти до края на тази година, като част от нов пакет санкции срещу Кремъл.

“Без дерогация за руския петрол, България няма да подкрепи новия пакет санкции срещу Русия. Позицията на страната ни по темата за петролното ембарго е ясна”, потвърди преди дни финансовият министър.

dariknews.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password